Sviračka energija

Mahkey predstavlja novi singl i spot »Nedodirljiva« s prvog albuma

Claudia Bošković

Foto: Doringo Photography

Foto: Doringo Photography

Pjesma koja se pojavila u snuNakon najave debitantskog albuma singlovima »Kada ljubav zavija« i »Na slobodi« Mahir Kapetanović Mahkey nastavlja predstavljati svoju životnu priču i novom autorskom pjesmom. Svoj unikatan spoj grunge i sevdah žanrova donosi i u novom singlu »Nedodirljiva«, za koji je predstavljen prateći videospot, kojim ističe svoju sviračku energiju i najavljuje aktivnu koncertnu jesen. Kako otkriva, upravo je ova pjesma njegov osobni favorit s albuma prvijenca, koji će objaviti sredinom listopada ove godine.Ovu pjesmu sam sanjao i ostavila je na mene snažan dojam. Volim kada mi se pjesma pojavi u snu jer tada znam da mi podsvijest želi nešto reći, ističe Mahkey te otkriva i da prvotno nije uopće trebala biti singl, no spletom okolnosti našla je svoj put da se predstavi u ovom obliku, zajedno sa spotom.
Prateći videospot predstavlja Mahkeyja u sviračkoj sferi, a inspiriran je vizualima pjesama uz koje je odrastao.


– Svi moji najdraži bendovi imaju spotove u kojima jednostavno sviraju i pokazuju tu svoju snagu. Stoga smo i htjeli ovakvim videospotom ljudima dati do znanja da smo svirački nabrijani i da jedva čekamo jesen da krenemo s koncertima, istaknuo je.


Kao i prethodni, i ovaj spot nosi redateljski potpis Dinka Čvorića Doringa i njegovog tima. Nakon što ga je šira javnost upoznala u šouovima »The Voice Hrvatska« i »A strana«, Mahkey svoj glazbeni put nastavlja graditi autorskim pjesmama, koje će ove godine objediniti u svom prvom studijskom izdanju.


Upravo je ovaj novi singl nastavak njegovog predstavljanja dijelova albuma prvijenca »Osobni karton izbjeglice«, koji će biti objavljen u izdanju Croatia Recordsa. I u ovoj pjesmi Mahkey je autor teksta i glazbe, dok je za aranžman i produkciju zaslužan cijenjeni producent Rejhan Okanović. On potpisuje i produkciju čitavog albuma koji su snimali u Orebiću na Pelješcu. S objavom albuma prvijenca Mahkey će ujesen započeti i seriju koncerata kojima će se u pratnji benda predstavljati i uživo, a svi detalji bit će poznati uskoro.