Otvorenje ljetne manifestacije

Ljeto na Trsatu: Gradina obasjana s tisuću svijeća

Andrej Petrak

Posjetitelji su mogli uživati u nastupu performera s vatrom iz žonglerske skupine Plamen Drum, kao i u plesnim performansima Udruge Ri Dance u režiji Dolores BugarinRIJEKA Spektakularno otvorenje devetog Ljeta na Gradini brojnim posjetiteljima ponudilo je jedinstven ugođaj Trsatske gradine obasjane svjetlošću tisuću svijeća.


 Igra svjetlosti plamenom obasjanih zidina, upotpunjena je stotinama različitih izvora plamena postavljenih po cijelom razvedenom prostoru Gradine, od špilje, Mira junaka, Rimske kule pa do novootvorenog stambenog prostora.


Posjetitelji su u sklopu jedinstvene manifestacije »1000 svijeća na Gradini« mogli uživati u nastupu performera s vatrom iz žonglerske skupine Plamen Drum, kao i u plesnim performansima Udruge Ri Dance u režiji Dolores Bugarin.

Na Trsatskoj gradini večeras u 21.30 sati bit će izvedena kazališna predstava »Ja koja imam nevinije ruke«, monodramski projekt koji je osmislila glumica Vesna Tominac Matačić. Ulaznice po cijeni od 80 kuna prodaju se u Vintage baru na Trsatskoj gradini te u Dallas music shopu. Plesačice Ri Dancea potrudile su se predstaviti temom koja Gradinu promatra kao rijeku povijesnih sjećanja što i dalje žive, dok je publiku kroz svijet ambijentalne glazbe provela violinistica Orkestra HNK Ivana pl. Zajca Dajana Marelja Pašalić. 


  Upravo je približavanje povijesne priče Gradine Riječanima i drugim gostima jedan od ciljeva ovogodišnjeg Ljeta na Gradini. 


  – Vodili smo se ponajprije idejom da je Gradina ambijentalan i konceptualan prostor s nizom zanimljivih povijesnih segmenata. Vrlo malo ljudi zna povijesnu priču Trsatske gradine i jedan od naših ciljeva jest da se kroz konceptualne programe približe ti prostori posjetiteljima, odnosno da ih se i educira, rekao je organizator Vedran Babić.