Suradnja s Chord Company

Lea Dekleva predstavlja spot za pjesmu “Na slobodi”

Portal Novilist.hr

Foto: PR

Foto: PR

S istom pjesmom nastupila je na 70. Zagrebačkom festivaluKantautorica Lea Dekleva predstavlja spot za pjesmu “Na slobodi” za koju potpisuje glazbu i stihove, a s kojom je u ožujku nastupila na 70. Zagrebačkom festivalu.Kao što se može iščitati iz naziva, glavni motiv ove pjesme je sloboda, a njezina autorica otkrila je što ju je inspiriralo pri stvaranju:
“Život donese taj neki taj dan, trenutak kada imaš potrebu nešto reći, pa izađe pjesma. Naslov se nametnuo nakon sto je završen aranžman i mislim da odgovara glazbi, tekstu i atmosferi pjesme. Biti na slobodi, oslobođen od svega što nas smeta, guši, sputava je vjerojatno nešto čemu svaki čovjek teži“.


“Na slobodi” je suradnja s vokalno glazbenim sastavom Chord Company, a kako kaže Dekleva: “Suradnju je donijela sama pjesma. Iziskivala je višeglasje i čula sam je kao svojevrsni razgovor o životu, ljubavi…”.


Prateći video spot potpisuje Hrvoje Banić (MiB) produkcija, stoji u priopćenju Aquarius Recordsa, a kako je proteklo snimanje ispričala je Lea:


“Jedno novo i lijepo poznanstvo s “Chord Company” ostaje zapisano na audio, a sada i video obliku kao trag jednog dragocjenog momenta u vremenu. Spot je onakav kakvi mi sami jesmo, svakodnevni, jednostavni bez glamura. Proveli smo lijep dan u Zagrebu kao “ulični svirači”, što smo na jedno prijepodne bili, a provozala sam se biciklom i do suncanog Cmroka sa svojim psom. U vremenima pretrpanim svime vodili smo se onom – manje je više”.