Osvježenje glazbene ponude

Jazzanje u Klubu mladih Rijeka: u popularnom riječkom okupljalištu započinje serija jazz koncerata

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

U ponedjeljak u klubu u Barčićevoj nastupaju Darko Jurković Charlie, Vedran Ružić, Rajko Ergić i Denis Razumović RazzU ponedjeljak s početkom u 21 sat u popularnom riječkom okupljalištu Klub mladih Rijeka započinje serija jazz-koncerata pod nazivom Jazzanje u Klubu mladih Rijeka. Osmišljavanjem i organiziranjem programa bavit će se riječki jazz- glazbenik, saksofonist Denis Razumović Razz, što je garancija za »pure jazz« događanja u klubu.


Osim predstavnika lokalne, riječko-kvarnerske jazz-scene, u klubu će nastupati i gosti, jazz-glazbenici iz drugih hrvatskih županija, a po prilici i iz susjednih država.


Novi ciklusi jazz-nastupa u gradu Rijeci osmišljeni su i realizirani zahvaljujući zalaganju voditelja kluba Andreja Briščika i na inicijativu našeg sugrađanina, riječkog jazz-veterana, saksofonista Denisa Razumovića Razza, koji smatra da Rijeka ima vrhunsku jazz-scenu, pa shodno tome zaslužuje imati barem jedno konkretno mjesto u gradu gdje će jazz-glazbenici moći organizirano nastupati i tako predstavljati svoje artističko umijeće, na zadovoljstvo publike koja će, osim u garantirano dobrim glazbenim izvedbama, zasigurno uživati i u ugodnom ambijentu Kluba mladih Rijeka.
Jazzanje će se održavati svakoga mjeseca, i to prvog i trećeg ponedjeljka u mjesecu. Otvaranje prve serije jazz-koncerata počinje u ponedjeljak, a prvi će nastupiti Jurković/Razz Quartet u sastavu: Darko Jurković Charlie (gitara), Vedran Ružić (kontrabas), Rajko Ergić (bubanj) i Denis Razumović Razz (alto sax).


Ovaj zajednički projekt Jurkovića, Razza, Ružića i Ergića zasigurno je najzreliji jazz- projekt na ovim prostorima u posljednjem desetljeću. Svojim neodoljivim swingom i osebujnim, kreativnim i virtuoznim improvizacijama ovi vrsni glazbenici ne ostavljaju ravnodušnima niti najprofinjenije ljubitelje jazz-glazbe.


Istinski glazbeni radoholičari, s bezbrojnim nastupima iza sebe, uvijek znaju kako udahnuti svježu životnu energiju u kompozicije nekih od najvećih svjetskih jazz-autora. Ulaz na koncert je slobodan.