Zanimljive životne priče

IN Magazin je već 13 godina u domovima gledatelja

Sandy Uran

Ivana Mandić i Svjetlana Matić, Foto: PRESS NOVA TV

Ivana Mandić i Svjetlana Matić, Foto: PRESS NOVA TV

Najgledaniji lifestyle magazin Nove TV sretno i ponosno obilježava godišnjicu i najavljuje još bogatiji sadržaj.Mnogima su hladna zimska predvečerja nezamisliva bez dobre tv priče i, dakako, zanimljivih kulinarskih recepata. Riječ je o, kako kažu s Nove TV, najdugovječnijoj i najgledanijoj lifestyle emisiji u nas. Oni koji vole gledati IN Magazin, vjerujemo da će se složiti s tom konstatacijom. Stoga, došlo je vrijeme da uputimo čestitke i to za 13. rođendan koji obilježava ovih dana.


Doznajemo kako smo u proteklih trinaest godina pogledali više od 3.300 emisija i čak 26 tisuća priloga i u njima uživali, kazat će oni koji doista rijetko preskaču neko od izdanja In Magazina u popodnevnim satima, ili ga, ako se to i dogodi, pogledaju u repriznom izdanju u jutarnjim satima. Emisija donosi brojne aktualnosti iz svijeta mode, razgovore s kreatorima, poznatim osobama, zanimljive životne priče i recepte. A evo što su o toj lifestyle emisiji kazali oni koji je priređuju…


– Trinaest godina je prošlo u trenu pa mi taj podatak gotovo nevjerojatno zvuči. Jako smo ponosni što punih 13 godina svakoga dana tijekom tjedna ulazimo u domove naših gledatelja i da nas oni sve to vrijeme jednako vole. Tijekom svih tih godina gledatelji i mi rasli smo i sazrijevali zajedno, osluškivali jedni druge i međusobno se poštovali.
Ponosna sam na naš tim novinara, snimatelja, montažera, naše voditeljice i sve članove produkcije, koji s jednakim žarom i entuzijazmom kao prvog dana rade na emisiji. Zahvalna sam i svima onima koji su tijekom svih ovih godina s nama podijelili svoje životne priče, bilo radosti, bilo tuge.


Posebno zahtjevno je raditi u vrijeme pandemije za koju, kao i svi, priželjkujemo da što prije završi, pa da se ponovo zajedno družimo i vratimo se u normalu koja nam svima nedostaje. Želim nam svima još barem tri puta ovoliko godina zajedničkog druženja uz IN magazin, kazala je glavna urednica Ivana Mandić.


Dnevna urednica emisije Svjetlana Matić dodala je kako je ekipa IN magazina odlično uhodan tim.
– Mislim da se to može prepoznati u našem radu, što gledatelji iz godinu u godinu nagrađuju. Na tome im zahvaljujemo, i to nas čini iznimno sretnima i motiviranima da nastavimo dalje. Sretno i ponosno obilježavamo još jednu obljetnicu, te najavljujemo još bogatiji sadržaj u godinama koje dolaze, rekla je.


Kad je riječ o statističkim podacima, navest ćemo sljedeće: čak svaki treći gledatelj ispred TV ekrana upravo je uz IN magazin koji je i u protekloj godini bio najgledaniji lifestyle magazin. U prosjeku više od 320 tisuća gledatelja je uz ovu emisiju, te ostvaruje 31,4 posto udjela u gledanosti.


Od prvog konkurenta gledaniji je za 158 posto, a u 13 godina emitiranja gledanost je porasla za 53 posto, dok se udio u gledanosti povećao za 81 posto. I na početku 2022. godine IN magazin nastavlja s pozitivnim trendom te je u prva dva tjedna emitiranja emisiju u prosjeku gledalo više od 417 tisuća gledatelja, te je ostvarila 31,3 posto udjela u gledanosti. Time IN magazin i u ovoj godini zauzima status najgledanijeg lifestyle magazina.


Jednu od važnijih uloga u ovoj televizijskoj priči imaju i voditeljice koje svojim šarmom doprinose kvaliteti emisije. Mia Kovačić, koja i sama slavi već 15 godina rada na Novoj TV, te Renata Končić Minea, nezaobilazna su lica IN magazina. Dodajmo da je novinar Davor Garić u jučerašnjem izdanju donio veseli »rođendanski prilog«, a osim njega, i ostali vrijedni novinari poput Julijane Bačić Barać, Dijane Kardum, Aleksandre Keresman Drpić, Bojana Kosijera, Maje Perice, Anje Benete, Ivane Nanut, Jelene Prpoš Simić, Lane Samaržije, Ane Vele i Hrvoja Krole, pobrinuli su se za ostale zabavne showbiz teme i intervjue.


Dakle, ne preostaje nam drugo doli ušuškati se pod dekicu, uz finu toplu šalicu čaja ili tople čokolade i uživati u IN Magazinu dok vani puše bura i ledi. »Život na sjeveru« na hrvatski način možda i nije tako loš… Valja u njemu uživati.