Novi singl

Gretta donosi “Ljetnu kišu” koju ne očekujete

Portal Novilist.hr

Foto: Davor Puklavec

Foto: Davor Puklavec

"Pjesma koja na neobičan način govori o promjenama koje čovjek prolazi u svom odrastanju"



Zagrebački rock bend Gretta predstavlja novi singl “Ljetna kiša” – melodičnu, energičnu, radiofoničnu i veselu pjesmu iznimno pjevnog i zaraznog refrena. Singl je snimljen u studiju legendarnog zagrebačkog producenta Denisa Mujadžića Denykena, autori glazbe i teksta su Tomislav Čubek i Hrvoje Medanić, dok su za aranžman zaslužni Denis Mujadžić i svi članovi Grette.



Uz članove benda, prateće vokale su pjevale Lara Prskalo, Slavica Šimunec i Katarina Medanić, a naslovnicu je napravio poznati dizajner Boris Pleša.




“‘Ljetna kiša’ je pjesma koja na neobičan način govori o promjenama koje čovjek prolazi u svom odrastanju. Povezuje više glazbenih stilova i pretvara ih u neki naš poseban izričaj, koji već godinama gradimo”, kažu članovi Grette.


“Ljetnu kišu” će Gretta predstaviti uživo na Večeri mladih izvođača Splitskog festivala 2023., koja će se održati u petak, 30. lipnja na splitskim Prokurativama.


Gretta iza sebe ima nekoliko stotina odsviranih koncerata po Hrvatskoj i regiji, snimili su 5 studijskih albuma, dobitnici su Porina, osvajači Rock off nagrade te dobitnici još niza glazbenih nagrada i priznanja. Singlom “Ljetna kiša” najavljuju šesti studijski album “…Iz noći u dan”, koji će svjetlo dana ugledati ove jeseni, stoji u priopćenju Spone.