Baby Lasagna

“Rim Tim Tagi Dim najemitiraniji hrvatski singl ove godine. Nećete vjerovati tko je na drugom mjestu

Portal Novi listPjesma Rim tim tagi dim (Universal Music Hrvatska) u izvedbi Babyja Lasagne najemitiraniji je domaći singl u hrvatskom radijskom eteru u prvoj polovici 2024. godine.


Snimka Slatke suze gorka ljubav (Dallas Records), koju izvodi Vatra, nalazi se na drugoj poziciji, dok je na broju tri pjesma Do mjeseca (Dallas Records) sastava Pavel. Balada Ne mogu ti reći (Oliver Dragojević, Aquarius Records) boravi na četvrtom mjestu, a polugodišnji Top 5 zaključuje singl Voljena ženo (Croatia Records) u izvedbi Damira Kedže.


Osim što je najemitiranija domaća snimka, pjesma Rim tim tagi dim je ostvarila niz velikih rezultata. U prvih šest mjeseci, nalazila se na vrhu HR Top 40 jedanaest tjedana, od čega deset uzastopnih, što je prvi puta da je jedna hrvatska eurovizijska uzdanica imala dvoznamenkasti broj tjedana na broju jedan.
Prema podacima servisa 1played, singl Rim tim tagi dim je ostvario gotovo 11 tisuća emitiranja, postavši velikom uspješnicom u hrvatskom radijskom prostoru.


Osim radijskih urednika, izdanje Rim tim tagi dim su prepoznali i korisnici digitalnih glazbenih platformi, gdje je diljem svijeta streamano gotovo 41 milijun puta.


Pjesma Rim tim tagi dim je odabrana kao hrvatska uzdanica za Eurosong krajem veljače, što je ujedno značilo kako će Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, otputovati u švedski Malmö.


U velikom finalu Natjecanja za Pjesmu Eurovizije Rim tim tagi dim je ostvarila najbolji hrvatski rezultat – drugo mjesto, a uspjeh je još veći kada se uzme u obzir da je upravo hrvatska pjesma imala najviše bodova glasova publike.


“Kad sam pisao ‘Rim tim tagi dim’ nisam niti pomislio da bi mogla biti najslušanija pjesma u Hrvatskoj u šest mjeseci tako da – to je nevjerojatno.


Skoro da ne znam uopće što to znači, a u svakom slučaju zvuči odlično”, izjavio je Baby Lasagna povodom rezultata polugodišnje liste emitiranja.


Osim Rim tim tagi dim, među pet najemitiranijih naslova u hrvatskom radijskom eteru našle su se još tri pjesme s ovogodišnjeg hrvatskog izbora za Eurosong Dora 2024.


Singl Slatke suze gorka ljubav (broj 2), s kojom je grupa Vatra pokušala izboriti nastup u Malmöu, boravio je sedam uzastopnih tjedana na prvom mjestu liste (od 22. siječnja do 4. ožujka).


Istodobno, Slatke suze gorka ljubav je jedina snimka koja je tijekom ove godine ušla izravno na sam vrh rezultata mjerenja emitiranja i deseta pjesma grupe Vatra na broju jedan od uspostavljanja liste HR Top 40.


“‘Slatke suze gorka ljubav’ je pjesma s kojom smo se ove godine prijavili na Doru, ali i najavili slavljenički koncert na Šalati povodom 25-tog rođendana.


Istovremeno najavljuje naš 11. studijski album čije snimanje polako, ali sigurno, privodimo kraju”, riječi su Ivana Dečaka, frontmena benda Vatra, “naravno, sretni smo i zahvalni svima koji su ‘Slatke suze’ zavrtili u eteru i tako ju doveli u živote slušatelja. ”Pavel je imao treću najemitiraniju snimku prvog dijela 2024. godine. Riječ je o pjesmi Do mjeseca, s kojom se ovaj zagrebački sastav natjecao na ovogodišnjoj Dori.


Singl Do mjeseca je jedna od tek tri pjesme s Dore koje su ostale u društvu najemitiranijih sve do kraja razdoblja mjerenja, a najviši plasman (broj 2) je ostvario pet neuzastopnih tjedana.


Istodobno, snimka Do mjeseca je prvo izdanje grupe Pavel u Top 5 polugodišnje liste poslije četiri godine, kada je najemitiranija pjesma prve polovice 2020. bila duet s Tedijem Spalatom Ne daj na nas (Dallas Records).


“Nevjerojatno nam je da je ‘Do mjeseca’ tako visoko plasirana na polugodišnjoj listi, moram se zahvaliti Tonki i ovako javno, da nije bilo njenog dišpetoznog upiranja i navijanja za ovu pjesmu nikad je ne bi ni objavili a kamoli poslali na Doru. Hvala ženo”, poručio je Aljoša Šerić iz grupe Pavel.


U polugodišnjem Top 5 našla se i balada Ne mogu ti reći na četvrtom mjestu. U pitanju je prva u nizu snimaka iz arhive koje je snimio Oliver Dragojević prije svog preranog odlaska 2018. godine.


Gotovo dvije godine preslušavan je glazbeni materijal, a članovi Oliverove obitelji, u suradnji s diskografskom kućom Aquarius Records, odabrali su pjesme koje će se naći na albumu Dolaziš.


Tijekom prvih šest mjeseci 2024. godine, singl Ne mogu ti reći je bio najemitiraniji domaći naslov u hrvatskom radijskom prostoru tri tjedna (18. i 25. ožujka te 8. travnja).


Dolaskom na broj jedan, Ne mogu ti reći je postala treća pjesma Olivera Dragojevića na vrhu HR Top 40, nakon Sreća (feat. Gibonni, Aquarius Records, osam tjedana, 2016.) i Ako voliš ovu ženu (feat. Željko Bebek, Croatia Records, 10 tjedana, 2017.) i prvi posthumni.


Posljednji predvodnik koji je došao na vrh HR Top 40 nakon preranog odlaska svog izvođača bila je balada Zamisli (Massimo, Aquarius Records, 16. siječnja 2023.), koja je protekle godine bila četvrta na polugodišnjoj listi najemitiranijih.


Da interes hrvatske publike za diskografijom Olivera Dragojevića ne jenjava, pokazuju i brojke s digitalnih glazbenih servisa.


Na platformi Spotify, balada Ne mogu ti reći je emitirana preko pola milijuna puta, dok je video na YouTubeu pregledan gotovo tri milijuna puta.


Polugodišnji Top 5 zaključuje Damir Kedžo sa snimkom Voljena ženo (Croatia Records). Radi se o još jednoj pjesmi predstavljenoj na festivalu Dora 2024. u veljači, a na HR Top 40 zadržala se ukupno 20 tjedana.


Tijekom svog boravka na listi, balada Voljena ženo je boravila u Top 5 pet puta, a najbolji plasman – treću poziciju – ostvarila je 19. veljače.


U Top 10 svoje mjesto su našli i Prljavo kazalište (Molim Boga da svane, IDM Music/Houra Group, broj 6), Martin (Maštarija, Universal Music Hrvatska, broj 7), Marko Škugor i Danijela Martinović (Ono nešto, Zvuci Mediterana, broj 8), Parni valjak i Igor Drvenkar (Sad kad znaš, Croatia Records, broj 9) i Silente (Sve da ima neki način, LAA, broj 10).


Tik izvan Top 5, točnije na broju šest ostala je balada Molim Boga da svane benda Prljavo kazalište. Tim rezultatom Prljavo kazalište drugu godinu zaredom ima snimku među deset najemitiranijih na polugodišnjoj listi.


U pitanju je pjesma koja je ušla među najemitiranije 26. veljače kao najviši novi ulaz (broj 3) i ostala ukupno sedamnaest tjedana. Singl je u društvu pet najemitiranijih bila ukupno tri tjedna.


Pobjednik četvrte sezone natjecanja The Voice Hrvatska Martin se našao na sedmom mjestu polugodišnje liste.


Riječ je o pjesmi Maštarija (Universal Music Hrvatska), predstavljenoj tijekom gostovanja u drugoj polufinalnoj večeri Dore 2024., a među najemitiranijima se našla 11. ožujka kada je ušla kao najviši novitet tog tjedna.


Snimka Maštarija se nalazi 18 tjedana, a 14 uzastopnih tjedana je ostvarila plasman u Top 10. Najbolji rezultat – četvrto mjesto – ostvarila je u dva navrata (8. i 15. travnja).


Suradnja Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto je osma najemitiranija pjesma u prvih šest mjeseci. Singl, koji je tijekom protekle godine dvaput bio na vrhu HR Top 40, u prvih šest mjeseci 2024. je pet puta bio u tjednom Top 10, a najbolji plasman u ovoj godini (broj 2) je ostvario dvaput (8. i 15. siječnja).


Isto tako, tri uzastopna tjedna (od 17. lipnja do 1. srpnja) snimka Ono nešto je bila najizdržljiviji singl liste HR Top 40, a velik uspjeh je postigla i na platformi YouTube (gotovo 4 milijuna pregleda).


“Jako sam sretan zbog uspjeha pjesme”, izjavio je Marko Škugor, “hvala svim radijskim urednicima i svim ljudima koji su zavoljeli “Ono nešto”.


Pjesma je ušla u živote mnogih. Brojne prve plesove i druge velike životne situacije je obilježila upravo ova pjesma.”


Na broju devet polugodišnje liste se nalazi još jedna balada – Sad kad znaš u izvedbi grupe Parni valjak i Igora Drvenkara.


Objavljena sredinom studenoga prošle godine, pjesma Sad kad znaš je ostvarila dva tjedna (od ukupno sedam) na broju jedan u prvom dijelu 2024. godine (8. i 15. siječnja).


U društvu najemitiranijih u prvih šest mjeseci našla se ukupno 22 tjedna.


“Ovo je svakako jako dobra vijest, da je singl ‘Sad kad znaš’ na ovoj listi u Top 10, tim više što je prvi singl s Igorom Drvenkarom najemitiranija pjesma od prošle godine.


Hvala svima na podršci, a mi nastavljamo dalje u našem novom poglavlju”, riječi su Huseina Hasanefendića Husa iz benda Parni valjak.


Polugodišnji Top 10 zaključuje Silente s pjesmom Sve da ima neki način. Objavljena krajem ožujka, snimka Sve da ima neki način je među osam naslova koji su ostvarili skok od 20 i više mjesta u odnosu na listu iz prethodnog tjedna (15. travnja).


Tijekom prve polovice godine, pjesma je bila među 10 najemitiranijih ukupno 11 puta, a najbolji plasman – treće mjesto – je ostvaren u četiri navrata (22. i 29. travnja te 6. i 20. svibnja).


“Presretni smo što je pjesma ostala s ljudima, na koncertima je uvijek posebno pjevati s publikom. Nadamo se da će tako biti još dugo vremena i da ćemo na koncertima stvarati i oživljavati sjajne uspomene. Veliki pozdrav svima koji slušaju”, poručio je Tibor Karamehmedović u ime grupe Silente.


Polugodišnja lista najemitiranijih domaćih snimaka donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played i Hrvatske diskografske udruge.


Podaci se odnose na tjedan od 1. siječnja do 30. lipnja 2024. godine. Popis 100 najemitiranijih domaćih pjesama u Hrvatskoj pogledajte na stranicama top-lista.hr.