Fešta u Umagu

Rim Tim Tagi Dim: “Baby Lasagna je naš ponos, sigurno će pobijediti u Švedskoj”

Zvonimir Guzić

Gotovo 150 sudionika scenskog nastupa više od sat vremena uvježbavalo je svoju točku na umaškom Trgu slobodeUmag je bio jedan od pet gradova uz Zagreb, Osijek, Zadar i Split gdje su građani u organizaciji HRT-a zaplesali prepoznatljivu koreografiju na ritmove pjesme »Rim Tim Tagi Dim« i tako zajedno poslali poruku podrške našem predstavniku na Eurosongu – Baby Lasagni. Umaške mažoretkinje, plesna skupina Blue Dream Umag, plesna skupina »Zvjezdice 50 plus« Umag, plesni centar »Charlotta Grisi« Umag, cheerleading klub Top Star Umag, plesni centar Palladium Umag, folklorno društvo Umag, plesna skupina Saltatrix iz Pule i Studio za izvedbene umjetnosti MOT 08 iz Poreča, devet je skupina koje su izvele umašku plesnu koreografiju pred kamerama HRT-a.Gotovo 150 sudionika scenskog nastupa, više od sat vremena uvježbavalo je svoju točku na umaškom Trgu slobode. Ni visoka temperatura koja je na podnevnom suncu dosezala gotovo 30 stupnjeva Celzija nije smetala rasplesanim skupinama da usavrše svoj nastup. U kratkotrajnim pauzama između vježbi hvatala se hladovina i tražilo osvježenje. Jedna od najveselijih grupa bila je »Zvjezdice plus 50« koje su usprkos zrelim godinama s puno energije i elana odradile svoju dionicu plesa.


Promocija Istre i Hrvatske
– Baby Lasagna je naš ponos, sigurno će pobijediti. Ovo je naš mali doprinos njegovom uspjehu i nije nam problem biti na ovoj vrućini za njega, gotovo u glas govorile su »zvjezdice«.


U sveopćoj gužvi na umaškom centralnom trgu sreli smo i dvoje plesača, Luanu Kličić i Sebastijana Žeželića, koji sa Baby Lasagnom putuju u Švedsku i dio su njegova plesnog tima, danas su nastupali u opremi plesnog centra Palladium.– Jako bitan je taj prijateljski odnos cijelog tima u pripremama za Švedsku, čujemo se svakodnevno i u hodu rješavamo sve probleme. Koreografija će biti malo izmjenjenija u odnosu na prvobitan nastup što zahtijeva dodatno vježbanje, rekla je Kličić.


– Drago nam je da Istru i Hrvatsku možemo predstaviti u najboljem svjetlu kroz iznimno naslijeđe i kulturu koji se promoviraju kroz naš nastup, dodao je Žeželić.


Nakon službenog snimanja koje se dogodilo točno u podne, zamoljeni su svi prisutni građani da se priključe plesačima i svi zajedno još jednom otplešu cijelu koreografiju za završni snimak iz zraka koji je napravio dron.


– Mladi gospodin Baby Lasagna ni iz čega je izrastao u veliku zvijezdu samo svojim trudom i radom i zato zaslužuje takav prijem i čestitke Grada Umaga i njegovih građana, ovo danas je najmanje što smo mu mi sugrađani mogli prirediti u znak zahvalnosti za promociju našeg Umaga. Čestitam mu unaprijed na pobjedi u Malmu, u optimističnom tonu zahvalio je Marku Purišiću jedan od posjetitelja ovog plesnog spektakla Igor Donald Šošter iz Umaga.


Vrhunac promocije


Umag je još jednom pokazao veliko srce prema svome sugrađaninu i plesom mu zaželio sreću u njegovom nastupu na sjeveru Europe.


Kamere HRT-a zabilježile su cijeli događaj koji će uz snimke iz ostalih gradova biti prikazivan na emisijama »Dobro jutro, Hrvatska«, »Dnevnik«, »Kod nas doma«, ali i na društvenim mrežama i web-stranicama HRT-a.Cijela euforija oko toga gdje svi plešu u ritmu pjesme »Rim Tim Tagi Dim« nastala je kad je Marko Purišić na svom Tik Tok kanalu objavio kako pleše na melodiju svoje pjesme i pozvao svoje pratitelje da učine isto i snime video. Izazov u koji su se uključile i mnoge poznate osobe, brzo se proširio društvenim mrežama, a televizijsko snimanje masovnog nastupa u pet hrvatskih gradova samo je vrhunac promocije pjesme i naše zemlje na glazbenom spektaklu u švedskom Malmu. Svega dva tjedna nakon Eurovizije Baby Lasagna će svoj prvi javni nastup imati baš u svom Umagu na See Star Festivalu u Stella Marisu, gdje će mu se pridružiti i Angelina Mango, talijanska predstavnica na Euroviziji u Švedskoj.


Koreografija će biti malo izmijenjena


U sveopćoj gužvi na umaškom centralnom trgu, sreli smo i dvoje plesača, Luanu Kličić i Sebastijana Žeželića, koji s Baby Lasagnom putuju u Švedsku i dio su njegova plesnog tima, danas su nastupali u opremi plesnog centra Palladium.– Jako bitan je taj prijateljski odnos cijelog tima u pripremama za Švedsku, čujemo se svakodnevno i u hodu rješavamo sve probleme. Koreografija će biti malo izmijenjenija u odnosu na prvobitan nastup što zahtijeva dodatno vježbanje, rekla je Kličić.