Preminuo Charlie Colin

Osnivač rock benda Train poskliznuo se pod tušem i umro

P. N. 


Američki rock bend Train odao je počast svom osnivaču Charlieju Colinu, nakon njegove smrti u dobi od 58 godina, javlja BBC.


Njegova sestra potvrdila je smrt basista Associated Pressu u srijedu.


Uzrok njegove smrti nije potvrđen, ali njegova majka navodno je rekla za američku web stranicu TMZ da je umro nakon što se poskliznuo pod tušem, dok je čuvao kuću jednog svog prijatelja u Bruxellesu.


Bend je osnovan u San Franciscu 1993. godine, a osam godina kasnije uživao je u jednom od svojih najvećih hitova – Drops of Jupiter.


Colin je napustio bend početkom 2000-ih, prije nego što su 2009. godine snimili jedan od svojih  velikih hitova – Hey Soul Sister.


Bend Train je odao počast Charlieju Colinu na Instagramu, napisavši: “Kad smo upoznali Charlieja Colina, zaljubili smo se u njega. Bio je najslađi tip i vrlo zgodan momak. Pomislili smo – formirajmo bend, to je jedina razumna stvar. Njegovo jedinstveno sviranje basa i prekrasan rad na gitari pomogli su da nas ljudi primijete. Uvijek ćemo imati toplo mjesto u srcu za njega. Uvijek smo ga pokušavali približiti, ali imao je svoju viziju. Ti si legenda, Charlie.”Colin je svirao bas za bend, a 2022. godine rekao je podcastu Power Players With Dan Clark da je “tehnički napustio Train 2005. godine”.


Nakon toga nastavio je raditi u glazbenoj industriji, svirajući gitaru i pružajući pozadinske vokale drugim bendovima.