Operni pjevač

José Carreras dolazi u Zagreb

Portal Novi list

Jose Carreras / Foto Reuters

Jose Carreras / Foto Reuters

U pratnji Zagrebačke Filharmonije 23. rujna u Lisinskom izvest će neke od svojih najpoznatijih arija i pjesamaJosé Carreras, jedan od najistaknutijih opernih pjevača svoje generacije, 23. rujna dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski gdje će, u pratnji Zagrebačke Filharmonije izvesti neke od svojih najpoznatijih arija i pjesama.


Carreras je svjetski poznat po svojoj izvanrednoj vokalnoj tehnici, dubokom izražaju emocija te interpretaciji uloga u operama Verdija i Puccinija. Rođen u Španjolskoj, Carreras je svojom iznimnom umjetnošću osvojio srca publike diljem svijeta.

Tijekom izuzetno uspješne karijere, Carreras je ostvario preko 60 uloga na pozornici i u tonskim studijima. Njegov glas, koji se ističe po izvanrednoj toplini i izražajnosti, zarobio je pažnju slušatelja diljem svijeta.


Carreras je također postigao impresivne prodajne brojke s više od 85 milijuna prodanih nosača zvuka, što ga čini jednim od komercijalno najuspješnijih opernih pjevača svih vremena.


Ono što Carrerasa čini posebnim nije samo njegov glas, već i njegov nevjerojatan doprinos u borbi protiv leukemije. Nakon što je sam preživio ovu tešku bolest 1987. godine, osnovao je Međunarodnu leukemija zakladu Jose Carreras s ciljem pružanja podrške istraživanjima i liječenju te bolesti.


Nakon oporavka pronašao je novu ulogu kao popularizator opere. Kao strastveni ljubitelj nogometa, došao je na ideju da formira Tri tenora povodom otvaranja Svjetskog prvenstva 1990. u Italiji. 


On i njegovi prijatelji Plácido Domingo i Luciano Pavarotti namjeravali su održati koncert kao jednokratni događaj, ali zbog ogromne popularnosti nastupali su još 30 puta zajedno, ostvarujući ogromnu prodaju ploča – koja i dalje drži rekord za klasičnu glazbu.


Dirigent David Giménez, koji je poznat po svojem izvanrednom razumijevanju glasa, zajedno s Carrerasom već je ostvario brojne nezaboravne koncerte diljem svijeta. Njegovo vodstvo osigurat će besprijekornu izvedbu i nezaboravan glazbeni doživljaj za sve posjetitelje.


Uz Carrerasa, čaroliji večeri svojim izvanrednim glasom i interpretacijom doprinijet će sopranistica Martina Zadro.


Ulaznice za Zagreb 23. rujna dostupne su na Eventim.hr i Ulaznice.hr.