Odlična zabava

FOTO Hot Men Dance Show oduševio Riječanke. Rasprodali dva nastupa u istom danu

Valentina Botica

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana Križanec



Puno glazbe, sjajnog plesa i glasnih povika iz publike koju su činile žene svih dobi i profila – tako je otprilike izgledao zavodljiv show isklesanih muškaraca u utorak u HKD-u.


Foto galerija: Hot Men Dance Show Foto: Ana Križanec


Hot Men Dance plesna je skupina koju čini 15 profesionalnih plesača iz raznih zemalja, a u svojim skoro dvosatnim nastupima kombiniraju moderni i erotski ples. Toliko su popularni da su za utorak bila organizirana dva nastupa, jedan u 17, a drugi u 20 sati, a oba su se rasprodala munjevitom brzinom.


Što je tako posebno u petnaestorici polugolih (a ponekad i golih) muškaraca koji na pozornici odlično plešu, ali i izvode opscene pokrete? Odgovor bi mogao biti u velikoj energiji koju odašilju, pozitivnoj atmosferi koju stvaraju i neprestanoj interakciji s publikom koja osjeća da je dio showa, a ne samo promatrač – odnosno promatračice, jer na nastupima smiju biti samo žene.





“Ovo nije muzej. Sve možete gledati i dirati. A sve što se dogodi ovdje, ostaje ovdje”, obznanila je uvodna špica, a momci od dodira nisu zazirali. Tijekom nastupa izmjenjivali su se red “običnog plesa”, red senzualnog plesa i red performansa sa ženama iz publike. Neke su bile stidljive, a neke su iskoristile priliku da se opuste i zabave s plesačima.



Nakon šest uzastopnih rasprodanih nastupa u Opatiji povodom Dana žena, jedan termin u HKD-u nije bio dovoljan, zbog čega je večer za plesače bila “dupla smjena”. Nikakav problem, jer ovi profesionalni plesači vježbaju nekoliko puta tjedno te su u odličnoj formi. A osim što su plesači, oni su i televizijska lica, sportaši, arhitekti i medicinski tehničari kada se ugase svjetla reflektora. Pod reflektorima, s druge strane, oni su vatrogasci, policajci, vojnici, toreatori pa čak i svećenici…



Osnivač Hot Men Dance Showa, Pietro Jackson, okupio je ovaj eklektičan tim prije 10 godina, a prije nego što uđu u skupinu, prolaze jednogodišnju obuku. Koreografije, ali i kostime, smišlja sam Jackson. Smatra ih se jednom od vodećih muških revijalnih skupina koja kombinira moderan i erotski umjetnički ples, a žene se, sudeći po uzbuđenom pljesku i rasprodanim ulaznicama, itekako slažu.