Zlatne arene

Pulski filmski festival raspisao javni poziv za prijavu filmova

Kim Cuculić

Pula Film Festival bit će održan od 11. do 18. srpnjaPulski filmski festival raspisao je javni poziv za prijavu filmova u Glavni program koji obuhvaća natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija, a prijave su otvorene do 8. travnja 2024.


Pulski filmski festival ovog ljeta održat će se 71. put, u terminu od 11. do 18. srpnja. Poziv za prijavu filmova u Glavni program 71. festivala odnosi se na natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija, a otvoren je 7. ožujka i traje do 8. travnja 2024. u ponoć.


U Glavni program mogu se prijaviti filmovi svih rodova nastali u 2023. i 2024. godini, duži od 60 minuta.
O dobitnicima Zlatnih arena odlučivat će peteročlani ocjenjivački sud, a dodijelit će se njih 16 u sekciji Hrvatski film te četiri filmovima iz Hrvatske manjinske koprodukcije.


Pravo prijave u sekciju Hrvatski film imaju dugometražni filmovi nastali u potpunosti u hrvatskoj produkciji, većinske hrvatske produkcije i manjinske hrvatske koprodukcije u kojima je udio sudjelovanja hrvatskih filmskih umjetnika veći od 50 posto.


Sekcija Hrvatska manjinska koprodukcija podrazumijeva dugometražne igrane filmove koji se mogu kvalificirati kao službene manjinske hrvatske koprodukcije prema odredbama Konvencije Vijeća Europe o kinematografskoj koprodukciji (revidirana) i/ili važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima koje je Republika Hrvatska sklopila s drugim zemljama.


Filmove mogu prijaviti producenti, redatelji i nacionalna filmska tijela koja imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova.


Filmovi se prijavljuju putem službene online prijavnice na mrežnoj stranici Festivala.