Nasljednik Daniela Craiga

I dalje ne znamo tko će biti novi James Bond, ali je sigurno da neće biti žena

T.I.

Foto: Wikimedia Commons/Reuters

Foto: Wikimedia Commons/Reuters

Barbara Broccoli koja je zadužena za slavnu franšizu decidirano je izjavila da novi James Bond mora biti muškarac jer „misli da žena ne bi trebala glumiti James Bonda“. S obzirom da je riječ glavnog producenta zadnja, sad je riješen bar dio zagonetkeI dalje ne znamo tko će nakon Daniela Craiga postati novi filmski James Bond, ali smo sad sigurni da će to i dalje biti muškarac.


Naime, tijekom dužeg razdoblja odgađanja premijere posljednjeg Bondovog izdanja „No Time To Die“ zbog pandemije, razvile su se mnoge rasprave o tome da franšizi treba osvježenje u smislu radikalne promjene središnjeg lika, pa se osim pomodne politički korektne intencije da bi bilo zgodno da agent 007 bude neke druge rase, pojavila i ideja da bi novi James Bond zapravo trebao biti žena. Čak su se i na kladionicama pojavljivala imena nekih glumica kao moguće rješenje.


Ovih dana je to ipak čini se definitivno otklonjeno kao mogućnost nakon što je producentica Barbara Broccoli koja je zadužena za slavnu franšizu u Hollywood Reporteru decidirano izjavila da novi James Bond mora biti muškarac jer „misli da žena ne bi trebala glumiti James Bonda“. S obzirom da je riječ glavnog producenta zadnja, sad je riješen bar dio zagonetke.
“Vjerujem u stvaranje likova za žene, a ne samo da žene igraju muške uloge. Mislim da nema dovoljno sjajnih uloga za žene, a jako mi je važno da za žene snimamo filmove o ženama. Bond bi trebao biti Britanac, Britanac bilo koje etničke ili rasne pripadnosti” – još je mrvicu svog razmišljanja otkrila moćna producentica. Dakle, mulat, crnac, bijelac, Škot, Englez, Sjeverni Irac, Velšanin ili netko druge nacionalnosti s britanskom putovnicom.


Uvijek dobro obaviještene britanske kladionice daju već dugo najveće izglede markantnom Tomu Hardyju kao novom Bondu, a nakon ovih izjava Barabare Broccoli mogle bi dodatno narasti šanse tamnoputim glumcima na listi. Zvijezda popularne TV serije „Bridgerton“ Regé-Jean Page, za kojim već luduju žene širom svijeta i dosad je bio pri samom vrhu kandidata. U posljednje vrijeme ga je s drugog mjesta izgurao manje poznati Tom Hopper, ali sa zadnjim izjavama producentice franšize, ovom mladom zgodnom glumcu čiji je otac Englez a majka iz Zimbabvea, izgledi ponovno snažno rastu. Isto bi se moglo dogoditi i tamnoputom Idrisu Elbi kojem su mana relativno visoke godine (49), ali treba imati na umu da ga je časopis People prije samo tri godine proglasio „najseksi muškarcem na svijetu“.


Osim što je javnost malo približila konačnom izboru novog Jamesa Bonda, Barbara Broccoli je jasno rekla da bi ponovno u redateljskoj stolici voljela vidjeti Caryja Fukunagu koji je po njoj napravio jako dobar posao s „No Time To Die“.