zdravo i ukusno

Danijela Dvornik podijelila recept za domaću granolu

M. Č.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Blogerica je već prije govorila o tome kako se posvetila zdravom načinu života, pa s pratiteljima često dijeli različite recepte



Hrvatska blogerica Danijela Dvornik sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama često dijeli svakakve priče i detalje iz privatnog života, a ovoga je puta odlučila podijeliti recept za ukusan i zdrav obrok.


Naime, otkrila je što najčašće jede za doručak objavivši pritom recept za domaću granolu s bademima i orasima.


Instagram screenshot


Instagram screenshot


,,Pećnicu zagrijete na 150 stupnjeva, a protvan obložite papirom za pečenje. Med i kokosovo ulje zagrijavate na vatri dok se ulje ne otopi. Sve sastojke za granolu pomiješajte i presipajte u protvan. Ako želite chunky granolu, utapkajte sastojke u protvan, a ako želite sitniju ne trebate”, objasnila je Danijela.




,,Pecite oko 20 minuta, to jest dok granola ne dobije zlatnu boju. Ako želite sitniju, dobro ju je tijekom pečenja 1-2 puta promiješati, ali za chunky verziju nemojte miješati. Pustite da se ohladi u protvanu pa preselite u staklenu posudu. U nju možete umiješati i šaku sušenog voća“, dodala je.


,,Poslužite s jogurtom, mlijekom, uz smoothie ili grickajte samu za sebe. Dobar tek!”, zaključila je.


Instagram screenshot


Naposljetku je podijelila i listu sastojaka, koja glasi:


100 g zobenih pahuljica


50 g krupno sjeckanih badema


50 g mljevenog kokosa, tzv. kokosovog brašna


30 g mljevenih lanenih sjemenki


50 g suncokretovih sjemenki 


20 g sezama


3 žlice meda


1 žlica kokosovog ulja


1 žlica vode


1 žlica ekstrakta vanilije


Podsjetimo, Danijela je već prije govorila o tome kako se posvetila zdravom načinu života, pa s pratiteljima često dijeli jednostavne, a kreativne recepte.