»Kralj sevdaha«

Damir Imamović u petak predstavlja novi album

Ivana Kocijan

Foto: ALMIN ZRNO

Foto: ALMIN ZRNO

Imamović je bosansko-hercegovački glazbenik, pjevač, kompozitor i interpretator tradicionalne bosanske sevdalinke»Kralj sevdaha« Damir Imamović promovirat će hvaljeni album »The World and All That It Holds« u petak u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.


Imamović je bosansko-hercegovački glazbenik, pjevač, kompozitor i interpretator tradicionalne bosanske sevdalinke. U Kerempuhu će nastupiti sa svojim bendom u sastavu: Nenad Kovačić (udaraljke), Ivana Đurić (violina) i Ivan Mihajlović (bas).


Odrastajući u porodici sevdalijskih bardova (Zaim Imamović djed, Nedžad otac), Damir Imamović rano upoznaje svijet tradicionalne muzike. Na vlastiti sevdalijski put kreće početkom 2000-ih, ponukan poznanstvom s Farah Tahirbegović, pjevačicom benda Dertum.
Prvi album snima 2006., nakon čega slijedi serija nastupa u BiH i regiji. Kasnije će ga turneje voditi diljem Europe, do Kine, SAD-a, Meksika, Japana i Indije.


Ove godine je za proslavljeni Smithsonian Folkways objavio album »The World and All That it Holds« u suradnji s bosansko-američkim književnikom Aleksandrom Hemonom.


O kvaliteti najnovijeg izdanja najbolje govori to što ga je britanski Guardian proglasio albumom mjeseca. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, između ostalih i »Najbolji umjetnik Europe« na dodjeli Svjetskih glazbenih nagrada za 2021. u organizaciji britanskog glazbenog magazina Songlines.