ALJOŠA ŠTEBE

Za sat i deset minuta ustao, isplovio, ulovio zubaca od 8,8 kilograma i vratio se kući na kavu!

Boris Bulić

U bazenu za živu ješku sam imao oko 10 šaruna pa sam odabrao najvećeg i stavio na udice. Lovio sam jako plitko, na svega 11 metara dubine. I nakon 15 minuta povlačenja po tako plitkom moru samo Baaaammmm!!! Štap se ukrivio i kočnica je počela pjevati najljepšu pjesmu’. Po osjećaju sam mislio da je manji jer se onaj od jučer puno više borio, ali kad sam ga vidio… Jao Bože…Iz Kamnika nam se javio Aljoša Štebe ribolovac koji je doslovno zaluđen panulom, a svoje ulove pronalazi i ostvaruje oko istarskog Kamenjaka. Na meti su mu naravno zubaci. Evo što nam je Aljoša rekao o jednom od svojih posljednjih ribolovnih pohoda u kojem je postavio vlastiti brzinski rekord:


– Dan prije sam nalovio ješku i dobio zubonju od 7 kila. Tako mi s e toga dana nikamo nije žurilo pa sam se digao malo kasnije. Probudio sam se oko 6 i naravno, odmah krenuo prema čamcu. Ješka je bila već u bazenu od sinoć, tako da sam krenuo odmah direktno na poziciju – priča nam Aljoša.


Jučerašnjem je samo rep virio preko ruba jacere


– U bazenu za živu ješku sam imao oko 10 šaruna pa sam odabrao najvećeg i stavio na udice. Lovio sam jako plitko, na svega 11 metara dubine. Štap je bio Okuma Eclipz, rola Shimano Spheros SW 4000, upredenica Gosen od 25 libri predvez Seaguar FXR 0,57 milimetara, udice Trokar broj 2 za vučnu i trokuka Owner 1/0 na kraju – nastavlja Aljoša svoju priču.


Zvjer od 8,8kilograma!
– I nakon 15 minuta povlačenja po tako plitkom moru samo Baaaammmm!!! Štap se ukrivio i kočnica je počela pjevati najljepšu pjesmu’. Po osjećaju sam mislio da je manji jer se onaj od jučer puno više borio, ali kad sam ga vidio… Jao Bože… Koja beštija!!! Digao sam ga na čamac, kad ono vaga pokazuje 8,8 kilograma. Od radosti sam se šarune vratio u more i piči kući. A doma sam na kavu stigao već u 7:10. Još se nikada sa mora do sada nisam tako brzo vratio – ispričao nam je Aljoša Štebe.