Priča s Dugog otoka

Vraćanje nedoraslog zubaca u more je bio ključni detalj! More je taj čin ponovo nagradilo novim ulovom!

Boris Bulić

I nakon par zabačaja dobivam udarac. Koji je to udarac bio! Koji fajt! Kočnica cvili, štap savijen do kraja. Ali ide polako vani… Moja prva barakuda!Žiga Rojs nam se javlja po treći puta sa Dugog Otoka. U prvom je javljanju uz nešto druge ribe ulovio i malog zubaca kojega je, naravno, vratio u more. A more mu zauzvrat u sljedećem ribolovu podarilo gofa. Žiga je bio uporan pa se to darivanje nastavilo. Evo što je Žiga doživio u ovom ribolovu.


– Na poziciju sam došao oko pet ujutro i odmah počeo zabacivati velikog poppera od 150 milimetara. Sa obale sam jasno vidio izbacivanje tune i njihov lov tako da sam mislio da od mog lova toga dana neće biti ništa jer tuna preplaši sve ostale manje ribe – priča nam Žiga.


– Ali nakon nekih pet minuta vidim na možda pedesetak metara od moje pozicije raube na površini mora. Super! U trenutku moj ribolov ponovo dobija smisao. Intenzivno zabacujem svog poppera i nakon pet minuta vidim kako ga neka riba prati skroz do obale. Nisam jasno vidio o kojoj je ribi riječ, a najviše mi je nalikovala na nekog čudnog gofa – nastavlja Žiga svoju priču.

– I nakon par zabačaja dobivam udarac. Koji je to udarac bio! Koji fajt! Kočnica cvili, štap savijen do kraja. Ali ide polako vani… Moja prva barakuda! Bila je duga oko 80 centimetara. Znao sam da su to ribe jata i da ih mora u blizini biti još pa sam nastavio bacati i dalje. I nakon deset minuta dobivam novi, iznimno moćan udarac, ali se istog trena sve olabavilo. Promašaj… Napravo sam kratki zastoj i onda počeo brzo poppati što je bilo itekako provokativno. Udarac! Evo je! Još jedna, ali još veća. Nevjerojatno dinamična borba… Na kraju sam izvukao još jednu barakudu od 102 centimetra tešku 3,48 kilograma! Nevjerojatno iskustvo… – ispričao nam je mladi Žiga Rojs.