DRAŽEN BUŽAN

Ulov za pamćenje – vršom ulovio 8 kila brudeta!

Boris Bulić

Gledam, a unutra prava mrcina od preko 8 kila. Digli smo mi vršu, ali je bilo pitanje kako ga izvadit. Nije bilo druge nego probati pa što bude. I premda je izgledalo nemoguće, imao sam sreću. Prvi ubod noža i direktno u glavu!Iz Trgeta nam se javio Dražen Bužan, ribolovac koji kako voli reći, živi ribolov. Nikad ne propušta priliku za izaći na more. Ovoga je puta uspio uloviti brudet za sve. Evo što nam je Dražen rekao o tom ribolovnom pothvatu:


– Ma nije to bio neki ribolov jer je u pitanju vrša. Jedino što je spomena vrijedno je zapravo sama riba. Dakle, vrša je bila potopljena dva dana pa smo pošli vidjet ima li što unutra. Prije toga par dana se je lijepo lovila orada tako da smo imali poprilična očekivanja – priča nam Dražen.

– Dižemo mi tu vršu kad unutra prava mrcina od 8,3 kila dug 1,32 metra. Digli smo mi vršu ali je bilo pitanje kako ga izvadit. Nije bilo druge nego probati pa što bude. I premda je izgledalo nemoguće, imao sam sreću. Prvi ubod noža i direktno u glavu! Počeo je mlatarat, a vrša je letila po cijelom molu. Tek se nakon 15 minuta umirio. Izvadio sam ga i odnio kući, izmjerio, izvagao, očistio i na kraju podijelio. Nek ljudi naprave s još kojom ribicom dobar brudet… Eto, dobar im tek… – ispričao nam je Dražen Bužan