MARIO GAJSKI

Ulov u zoru u virskom akvatoriju: Četiri lignje za jednog zubaca

Boris Bulić

Vukao sam panulu na dubini cca 35-40, ali ih tamo nije bilo. A onda odmah po svitanju, oko 6:30 udario je jedan zubo na dubini od 23 metraIz Zagreba nam se javio Mario Gajski koji svoje morske trofeje skuplja u Virskom akvatoriju. Ovoga su puta lovina bile okrunjene glave. Evo što nam je Mario ispričao o tom događaju:


– To mi je bio prvi vikend nakon stavljanja broda, a da je vrijeme bilo normalno i povoljno za ribolov. Lokacija, naravno, Vir, a isplovljavanje već u četiri ujutro – priča nama Mario.


– Tako rano isplovljavanje je bilo potrebno za ješku. Uspio sam uloviti četiri lignje što je za panulu, barem za prvu ruku sasvim dosta.
A kad je svanulo u more sam spustio panulu. Koristio sam štap Dam Camaro 30 lbs, rolu Daiwa 9000, upredenicu Delphin 0,70 Fluo, fluorocarbon Seaguar 0,55, a udice Mustad 6 – nastavlja Mario svoju priču.


– Vukao sam panulu na dubini cca 35-40, ali ih tamo nije bilo. A onda odmah po svitanju, oko  6:30 udario je jedan zubo na dubini od 23 metra što je jako čudno jer je more još bilo hladno.Nažalost, premda sam ih očekivao još, ostao sam samo na tom jednom zubi, a sve lignje su bile potrošene. Očito su mali to počupali.


Kasnije sam probao uloviti šarune sa turskom panulom, na sabiki, prvi puta i ludo radi.


A ove godine sam i prvi puta koristio Cannon downrigger za panulanje i stvarno radi razliku u kvaliteti podešavanja željene dubine mamca – ispričao nam je Mario Gajski.