Dobra reklama

Ugledni Condé Nast Traveller smjestio Zlatni rat među deset najljepših plaža u Europi

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Osim Zlatnog rata,  Condé Nast na svoju listu uvrstio je plaže na Korzici, francuskoj Provansi, Portugalu, španjolskoj Menorci , crnogorski Sveti Stefan, ali i dvije u Norveškoj i Škotskoj koje su daleko od mediteranskog poimanja plaže“Skoro svaki plan putovanja po hrvatskim otocima ne može zaobići hodočašće na Zlatni rat. To je hrvatska ogledna plaža, ona za na poster – i izvanredni primjer ljepote majke prirode. Smještena na sunčanoj južnoj strani otoka Brača, poluotok u obliku jezika rasteže se skroz od mjesta Bol u Jadransko more u dužini od 500 metara, a njegov vrh suptilno mijenja oblik ovisno o struji ili vjetru.


Najimpresivniji pogled je onaj iz visine; treba se popeti na obližnju Vidovu goru ili se vezati remenom i parasailingom dignuti u zrak duž glatke šljunčane obale da bi se doživjela sva ljepota plaže.


Ovo je izvrsno mjesto i za obitelji s plitkom vodom za uživanje i borovom šumicom u pozadini koja može pružiti predah od vreline sunca.”
Ovim su riječima u uglednoj i popularnoj turističkoj publikaciji Condé Nast Traveller opisali Zlatni Rat na Braču uvrštavajući je među deset najljepših plaža u Europi.


U vrijeme kad je jedna slabija turistička sezona iza nas, a druga vrlo neizvjesna pred nama, svaka reklama je dobro došla.


Osim Zlatnog rata,  Condé Nast na svoju listu uvrstio je plaže na Korzici, francuskoj Provansi, Portugalu, španjolskoj Menorci , crnogorski Sveti Stefan, ali i dvije u Norveškoj i Škotskoj koje su daleko od mediteranskog poimanja plaže.


Kompletan popis s opisima možete pogledati ovdje.