LOVRO MAGAŠIĆ

U Velom Lošinju se love samo kapitalci: Lovro je panulom nasukao zubaca od 9 kilograma

Boris Bulić

Na toj pošti sam par dana prije ulovio manjeg zubaca od neka 2 kilograma i našao na sonderu ribetinu po mojoj procjeni od 8+ kilograma. Napravio sam jedno 7 - 8 đireva po toj dionici od nekih 250 metara, promijenio dubinu i zavezao malo dublje i u 8:42 – Booom!!! Samo ju je zgrabio…Iz Velog Lošinja nam se još jednom javio Lovro Magašić, koji je ponovo potvrdio da mu lov zubataca ide od ruke. Ovoga je puta bio nešto razgovorljiviji pa je s nama podijelio nešto više svojih iskustava. Evo što nam je Lovro ispričao o tom svom ulovu:


– Bila je to klasika. Večer prije sam lovio lignje. I premda se par komada se našlo za ujutro, morao sam pokušati i u 4 po mraku kada sam uspio podići još 2 -3 lignje – priča nam Lovro.


– Na poštu sam došao u 5:20 i panulu naješkanu lignjom spustio na 29 metara dubine. Panulivao sam jedno dva sata bez ikakvih značajnijih grizeva osim kantara koji su mi i to malo liganja šta sam skupio razbili. A na toj pošti sam par dana prije ulovio manjeg zubaca od neka 2 kilograma i našao na sonderu ribetinu po mojoj procjeni od 8+ kilograma – nastavlja Lovro svoju priču.

– Napravio sam jedno 7 – 8 đireva po toj dionici od nekih 250 metara, promijenio dubinu i zavezao malo dublje i u 8:42 – Booom!!! Samo ju je zgrabio… Napravio sam 4-5 đira na mašinici i počeo je izvlačit kao pravi… Kočnicu sam stegnuo i nisam mu dao nigdje. Znao sam da je veći komad čim je krenuo tako naglo. U jednom trenutku sam mislio da sam ga izgubio, ali je frajer išao prema površini. Nakon samo 4 minute lijepe borbe izašao je na površinu pa sam ga gančao u barku. Bio je to zubatac od 9 kilograma, a mom veselju nije bilo kraja – ispričao nam je Lovro Magašić.