MARIO BULETA

U podvodnoj špilji nastrijelio gofa! Tri su pobjegla, ali je jedan nastradao…

Boris Bulić

U jednom trenutku naletim na špilju s četiri ulaza. Kad tamo četiri gofa! Svi isti, plivaju i igraju se, te se hrane sitnom ribom. Kako sam im se približavao trojica izađu van iz špilje, a jedan ostane, A neće valjda i ovaj pobjeći, mislim se u sebi…Iz Benkovca kraj Zadra nam se javio Mario Buleta, podvodni ribolovac koji ne propušta priliku za uron. Ovaj je puta ronio ispred Tribnja Kruščice gdje je našao ‘špiljske ribe’.


– Lokacije na kojima ronim su za druge uglavnom ‘tajne’. To je ponajprije zbog čuvanja vlastitog mira, ali i ribljeg fonda koji se, ako se sazna za neko moje lovište itekako može ugroziti – Priča nam Mario.


– Ja lovim i ulovim koliko mi treba i nikada poziciju ne praznim i ne počistim do kraja. Kad ulovim sebi ribu, oko mene može plesati jato kapitalaca, ja se kupim i idem doma. Nažalost, ne razmišljaju svi tako – nastavlja Mario svoju priču.
– Imam odijelo Epsealon Redfusion, Bleutec 105 inverter roller pušku koju sam sam prepravio u inverter roller, peraje Phatos Ultimate i Maresovu masku tako da pod morem baš uživam.A ovoga je puta bilo kao i uvijek. Standardan pregled terena – malo šulja, malo čeka. U jednom trenutku naletim na špilju s četiri ulaza. Prvi ulaz pregledam i vidim sitnu ribu na okupu. Izlazim na drugi uhvatiti zrak pa ponovno uranjam kroz isti ulaz i krenem prema trećem. Kad tamo četiri gofa! Svi isti, plivaju i igraju se, te se hrane sitnom ribom. Kako sam im se približavao trojica izađu van iz špilje, a jedan ostane, A neće valjda i ovaj pobjeći, mislim se u sebi. Približim mu se još malo i pogodak, blokiram mulinel jer je riba jaka, da mi ne bi na kamenu prekinula španju. Nakon pogotka gof pokušava bježati i na taj način me izvlači iz špilje. Borba je trajala još nekih desetak minuta, nakon čega sam ga uspio svladati. Bio je težak 8,3 kilograma ispričao nam je Mario Buleta.