GORAN MADŽAR

Za dva ulova trebala su mu samo dva zabačaja: Prvo sipa, a onda i – lignja kapitalka

Boris Bulić

Nakon trećeg zabačaja kači se sipa, a kolega viče da ne može virovati. E sad, i na moje iznenađenje u slijedećem zabačaju opet se štap zateže, ali ovaj put malo jače. Na prvu mislin zapelo, ali vidim da ide, povlačin nešto teško. Povlačim jednoliko, ništa ne pumpa, garant san nešto skupija sa dna. I onda na pola povlačenja izranja lignja, ali kolika…Iz Kaštel Sućurca nam se javio Goran Madžar koji je na poziciji na kojoj nikome nije išlo, uspio svoj izlazak na rivu pretvoriti u ribolovni doživljaj za pamćenje. Evo što nam je Goran o tome ispričao:


– Taj dan sam išao na lignje oko dva sata popodne. Inače vatam lignje uvijek u zoru tehnikom eging s kraja. Dan prije sam isto išao oko dva sata na istu poziciju. I naravno, kada se najmanje nadaš uvatiš dvi lignje, onako, neloše, 40 dkg u svakoj. I onda kiša, aj kući. I govorin sebi, dolazin sutra ponovo – priča nam Goran.
– I tako san sutra u dvi ure bija na poziciji. Naiša na kolegu i naravno, prvo pitanje, ima li šta, na šta on odgovara da baca već tri ure i ništa. Kaže još da je jedan bija jutros od sedam i da je sad iša ća, ništa nije diga. A i on da ide taman ća.
Kažen mu ja:


– Sad će ti počet radit – a tako je i bilo.
Vrime idealno, oblačno, bez vitra i bonaca.
Nakon trećeg zabačaja kači se sipa, a kolega viče:


-Ne mogu virovati!


E sad, i na moje iznenađenje u slijedećem zabačaju opet se štap zateže, ali ovaj put malo jače. Na prvu mislin zapelo, ali vidim da ide, povlačin nešto teško – nastavlja Goran svoju priču.


– Povlačim jednoliko, ništa ne pumpa, garant san nešto skupija sa dna. I onda na pola povlačenja izranja lignja. Ali kolika…


Kolega viče:


– Čekaj da snimin…I dok san je vuka govorin ja njemu da će sad u kraju počet pumpat. Tako i bilo, ali pri svakom pumpanju san joj pušta. Naravno, zašto bi ja nosija špurtil?


Tako san jedno dva metra od kraja spustija štap i uvatija rukom upredenicu, te je lagano dovuka do kraja, uvatija rukom za glavu i izvadija, kompletnih 850 grama.


A i kolega je na kraju ipak uvatija dvi tako da nije baš bez veze manta štapom 4-5 sati – ispričao nam je Goran Madžar.