DINO BAJLO

To je sportski ribolov! Na predvez od 0,45 milimetara izvukao neman od 25 kilograma!

Boris Bulić

Lignja se malo zakoprcala, što se osjetilo na vrhu Slow Elementa i uslijedio je udar. U početku sam mislio da se radi o manjoj ribi, cca 10 kilograma al' kad je nakon desetak metara od dna krenija, sve mi je bilo jasno. Odveza sam se što dalje od mista zločina da se poveća kut između broda i ribe jer to je način kojim riba puno brže ide gore nego kad se usidri.Dino Bajlo je vrsni ribolovac iz Zadra koji lovi mahom trofejne ribe. I ovoga je puta ulovio nešto veliko i vrijedno pažnje. Evo što nam je ispričao o tome:


– Nema tu nekih velikih tajni. Treba biti na moru i pratiti što se događa. Još ako je na brodu dobra elektronička podrška, kvalitetan sonder i kvalitetna sonda, tada nema greške. Suvremeni sonderi ocrtavaju svaku sitnicu pod morem. Naravno, sve je uzalud ako se ti znakovi ne znaju pročitati. I naravno, treba biti na pošti koju često i nije baš lako otkriti. No sad se vraćamo na ono s početka. Treba biti na moru i pratiti situaciju. Onda će se sve prije ili kasnije posložiti – priča nam Dino svoju priču.

– I ovoga sam puta išao u ciljani ribolov. Par živih liganja ulovljenih preko noći, u dobroj formi dočekuju jutro. Nakon prebacivanja iz čuvarice u bazen nevoljko se nalaze na BKK udicama mog sistema. A radi se o Oceans Legacy Slow Element PE3 i Saragosi 6000. Ne bi bilo ni to ‘light’, da shockleader nije samo 0.43 milimetra što je za ovakvu ribu i više nego sportski pristup. Lignja se malo zakoprcala, što se osjetilo na vrhu Slow Elementa i uslijedio je udar. U početku sam mislio da se radi o manjoj ribi, cca 10 kilograma al’ kad je nakon desetak metara od dna krenija, sve mi je bilo jasno. Odveza sam se što dalje od mista zločina da se poveća kut između broda i ribe jer to je način kojim riba puno brže ide gore nego kad se usidri. I nakon nekih 7 do 8 minuta riba je bila na pajolima. 25 kila! Oduševljenju nije bilo kraja… Fala ti more! – ispričao nam je Dino Bajlo.