ALJOŠA BORKOVIĆ

To je sportski ribolov. Aljoša digao kapitalnog kantara na ultralight opremu

Boris Bulić

I već nakon trećeg zabačaja, odmah nakon odvajanja jiga od dna, dobijam snažan udarac. Odmah sam znao da imam debelu ribu i da si ne smijem dopustiti nikakvu grešku. Oprema je ultralight, a riba velika i ne da se odvojiti od dna. Pucam od adrenalina…Iz Ljubljane nam se javio Aljoša Borković, ribolovac koji uživa u svim dražima jigginga i spinninga. U jednom od svojih posljednjih ribolovnih izlazaka je uspio nasukati pravog debelog ljepotana. Evo što nam je Aljoša ispričao o tom događaju:


– Te su subote za ujutro najavili baš slabu prognozu. Cijeli vikend je trebala biti bura i kiša. Budim se u 6 sati i gledam vani. Još uvijek je sve mirno. Ništa, idemo na brzinu iskoristit tih par sati do škure bure – priča nam Aljoša.


– Od opreme sam uzeo štap Hearty Rise Rockmaster 0,4-8 grama, rolu Daiwa Certate 2500XH na koju sam namotao Gosen braid Jigging 8 PE 0,08, leader Gosen Wild Jerk od 2,50 lb, te na kraju Lure Baby jig od 10 grama – nastavlja Aljoša svoju priču.
– Stižem na poziciju i montiram taj svoj micro jig od 10 grama i polako počinjem pretraživati seke.I već nakon trećeg zabačaja, odmah nakon odvajanja jiga od dna, dobijam snažan udarac. Odmah sam znao da imam debelu ribu i da si ne smijem dopustiti nikakvu grešku. Oprema je ultralight, a riba velika i ne da se odvojiti od dna. Pucam od adrenalina ali u jednom trenu sve kreće kako treba. Uspijevam dignuti ribu od dna. Još samo par lijepih pokušaja bijega i kapitalac je u mreži. Sa smješkom od uha do uha idem doma dok se vjetar počinje dizat – ispričao nam je Aljoša Borković.