KRISTIAN KALAJŽIĆ

To je pravi doživljaj. Lovio na praznoj pošti pa ulovio kapitalca od 13,5 kila

Boris Bulić

Vičem bratu da se diže, nešto je na štapu. Nikako je odlipit jer svako malo izvuče par metara upredenice, a mene strah da se ne zavuče pod kamen. Nakon par minuta uspijem je odlipit od dna par metara, pa još malo popuštam kočnicu jer kužim da mi je na stapu najveći krunaš u životu…Iz Omiša nam se javio Kristian Kalajžić koji je na moru kad god to može, uvijek u potrazi za trofejima. I ovoga mu se puta posrećilo jer je uspješno i s lakoćom nasukao ono za što se mnogi puno više muče i trude. Evo što nam je Kristian rekao o tom svom ribolovnom uspjehu:


– To je bio ribolova u kojem smo bili brat i ja jer sin nije mogao zbog škole, a on inače sve snima i ima stvarno dobrih videa na svom YouTube kanalu.


Tako rano u jutro dolazimo na jednu udaljenu poštu di nije prije nikad bilo sriće. Dubina brak 75 i pada na 88. Brat spava, ali se budi kad čuje zvuk smanjivanja motora.
Govorim mu da nastavi spavati ako mu se još spava jer ovo i nije neka pošta – priča nam Kristian.


– Uključujem MinnKotu i spuštam jednu jedinu živu lignju na zoki u veliki korenat. Kad je dotakla dno podižem desetak metara i malo trzam da kompenziram luk upredenice zbog korenta i spuštam ponovo na dno. Nije prošlo niti minutu kad osjetim lagani trzaj na štapu.


Lagano nategnem i ćutim da riba drži lignju u ustima. Čekam par sekundi i riba krene, a ja udren kontru. Štap se savije i mašina počme zujat. Štap je Okuma Eklipz, makinja Shimano Saragosa 8000, upredenica 0,28, a zoka teška 210 grama od Slavonca Ivana Smita. Udice BKK Octopus Beak 5/0 i 6/0, 3 komada na predvezu – nastavlja Kristian svoju priču.


– Vičem bratu da se diže, nešto je na štapu. On se iskobelja iz kreveta i upali kameru, a ja se borim sa ribom na dnu.


Nikako je odlipit jer svako malo izvuče par metara upredenice, a mene strah da se ne zavuče pod kamen. Adrenalin puca na maximum.


Nakon minute uspijem je odlipit od dna par metara, pa još malo popuštam kočnicu jer kužim da mi je na štapu najveći krunaš u životu.


Par minuta izvlačenja i riba doslovno iskoči na površinu i brat je uspije špurtelat iako su mu se ruke tresle od uzbuđenja.


Dignemo ga u brod i srića do krova. Pere nas onaj osjećaj sreće i treskavica dok mu vadimo udicu iz usta. Nezaboravno.


Onda je krenio photo session, a dok smo se slikavali vidim novi mail na mobitelu.


Otvorim mail, a firma zove na brod za Australiju 3 dana.


Ufffff…


Neka, dobro je, bit će lakše izdržat tri miseca uz video i slike ovog trofeja od 13,5 kila – ispričao nam je Kristian Kalajžić.


Naravno, video koji je snimljen toga dana je obrađen i postavljen na spomenuti YouTube kanal, a snimak možete vidjeti ovdje.