MARJAN KOKOL

To je panula! Car od 8 kilograma pao u drugom provlačenju!

Boris Bulić

Gospodin je očito bio nezainteresiran za takav prolaz, pa sam odmah pokušao i drugi, ali ovoga puta s malo drukčijom prezentacijom. Varijacijom brzine i dubine povlačenja simuliram bježanje iglice što je očito bilo dovoljno provokativno jer nam se nakon par minuta gospodin car pridružio u brodu…Iz Slovenske Bistrice nam se javio Marijan Kokol. Marijan ima brod smješten u Kukljici na otoku Ugljanu, a omiljeno lovište mu je, kako kaže, Zadarski arhipelag. Često lovi, a ovoga je puta nasukao cara impresivne veličine.


– Jedan sat prije predviđene aktivnosti ribe, koju obično predviđam prateći izmjenu korenta i fazu mjeseca u čemu mi dosta pomože i aplikacija Fishing Points, na brzinu odlučim, da sa prijateljem probamo uloviti koju iglicu i ponuditi je gladnim ustima podmorja.


Tako smo već nakon pola sata imali prvu iglicu koja nam je nažalost pala pred samim brodom. Odmah za njom ulovimo i drugu koja nam je skoro istog trena iskočila iz bazena. Samo smo se bez riječi pogledali… – priča nam Marjan
– Ali nas to nije obeshrabrilo. Nismo se dali pa smo nekako ulovili i treću, koju smo uspjeli naješkati na predvez, 0,55 doppia lenza sa 3 udice. U prvom smo prolazu preko pošte ispod Lavdare na dubini od 20 metara prošli s klasičnim provlačenjem što nije dalo nikakav rezultat – nastavlja Marjan svoju priču.– Gospodin je očito bio nezainteresiran za takav prolaz, pa sam odmah pokušao i drugi, ali ovoga puta s malo drukčijom prezentacijom. Varijacijom brzine i dubine povlačenja simuliram bježanje iglice što je očito bilo dovoljno provokativno jer nam se nakon par minuta gospodin car pridružio u brodu.


Naravno, odmah smo ga bacili na vagu jer mi je bio neobično velik za ljetne vrućine kad budu obično manji. Više mi je ličio na jesensko-zimskog macana. A vaga je pokazala da je bio težak ravno 8 kilograma. Za jedan lov na brzinu, sasvim dosta, zar ne? – ispričao nam je Marjan Kokol.