MARIO MIKOLA

Tko rano rani tri ribe grabi! Mario je ulovio tri brancina u isto jutro!

Bio mi je jedno pet metara izvan zabaca. Odustao sam od pokušaja pa sam bacao malo lijevo, malo desno, a o onda je sve prestalo. Ja bacim u daljinu, tamo di sam ga tražio i na jedno 30 metara od obale je lupio… 


Iz Osijeka nam se javio Mario Mikola, zaljubljenik u spinning koji je svoju vještinu uspješno primijenio i na moru, na potezu između Vodica i Jadrije. Evo kako je to bilo toga jutra:

– Ustao sam, naravno, jako rano kako bih zatekao jutarnju bonacu. Budući da je teren jako plitak trebalo je biti jako pažljiv kakao se riba ne bi uznemirila. Pripremio sam štap  Shimano Exage 2.7m 20-60 g na kojem je bila rola Shimano Stradic 400. Odlučio sam se zabaciti SavageGear-ovog Panic Pray-a od 135 mm koji je provjereno lovna varalica – priča nam Mario.


– Već sam u pola 6 bio na obali i počeo loviti. I u 6:10 je udario prvi. Koje je to veselje…. Borba nije dugo trajala tako da čim sam ribu pospremio, ohrabren uspjehom sama nastavio loviti – nastavlja Mario svoju priču.– More je bilo savršeno mirno tako da sam jasno vidio gdje ovaj najveći lovi i kako udara po površini, ali mi je bio jedno pet metara izvan zabaca. Odustao sam od pokušaja pa sam bacao malo lijevo, malo desno, a onda je sve prestalo. Ja bacim u daljinu tamo di sam ga tražio i na jedno 30 metara od obale je lupio. More je na tom mjestu jako plitko, možda do koljena tako da nije bio problem ni izvadit ga jer nije imao gdje bježati.


I junior je htio pozirati s ulovom


Uglavnom, toga sam jutra ulovio tri komada ukupne težine 4,2 kilograma s tim da je taj zadnji najveći bio težak 2,72 kilograma –  ispričao nam je Mario Mikola.