MATEJ VLAHOVIĆ

Teško da može bolje. Testirao pušku pa odmah nastrijelio gofa od čak 40 kilograma

Boris Bulić

I taman kad sam se spremao opalit', kad iznenada sve komarče nestaju, jednostavno ih više nema. Ništa mi nije jasno jer se nisam ni pomakao, mislim se… A onda ulazi lola u kadar. A, to je razlog! Pucam na 3 metra…Iz Makarske nam se javio Matej Vlahović, rođeni Rovinjanin koji je u Makarsku došao, ostao, oženio se i, naravno, nastavio loviti ribu. Matej aktivno roni i niže svoje uspjehe koji su uistinu respektabilni, no ovaj je ipak nešto respektabilniji od ostalih. Evo što nam je Matej ispričao o tom svom podvodnom uspjehu:


– Ovaj je moj ulov poseban i zbog veličine ribe, ali i  zbog cijelog spleta okolnosti koji su mu prethodili.


Dakle, nisam bio zadovoljan trenutnom puškom i prijatelj Luka mi priča o tome da Ante Perica ima novu igračku, Tritona,  i kako bi ga bilo dobro probati
Nakon par dana puška stiže na probu, ali ja nikako da je nađem vremena za probati je i dani polako prolaze – priča nam Matej.– Nakon desetak dana sam napokon uspio uloviti uru i po vremena za probu. Oblačenje i pravac Podgora da skočim i probam opalit koji put jer u pravi lov nikako da odem.


Izlazim iz auta oblačim peraje kad ono neko roni već tu… Šta sad? Ma neću se sad opet vozati,  idem kad sam već tu – nastavlja Matej svoju priču.


– Brzo preplivavam dio koji sam vidio da je kolega već prošao i tako dolazim do malog braka za kojeg znam da ima uvijek koju ribicu.


Čeka na 17 metara i eto komarče! Ima ih dosta, a situacija klasična. Male su u dometu, a veće na 6 do 7 metara od puške. Ali svejedno, ‘ajde da vidimo kako ovo puca jer očito neće bliže prići.


I taman kad sam se spremao opalit’, kad iznenada sve komarče nestaju, jednostavno ih više nema. Ništa mi nije jasno jer se nisam ni pomakao, mislim se…A onda ulazi lola u kadar. A to je razlog! Pucam na 3 metra i vidim da je strijela prošla cijela kao kroz maslo.


Samo sam sa nadao da je Ante dobro vezao predvez. Bila je to borba od nekih dvadesetak 20 minuta.


Gof je napokon u mojim rukama i brzo pravac kući.Vaga pokazuje 40 kilograma što je zapravo na dužinu ribe ipak malo. A posebno je zanimljivo da je drob bio potpuno prazan, a nije imao nikakvih parazita. Očito je bio na nekoj dijeti duže vrijeme…


A Anti javljam da sam iz puške opalio jedanput i da puška definitivno ostaje u mene – ispričao nam je Matej Vlahović.