MARIN BOSILJEVAC

Marin sam izrađuje varalice za lignje. Sad je na jednu takvu izvukao ulov od 1,75 kilograma

Boris Bulić

Pribor kojim panulam je jednostavan. To je rola Penn Fierce 4000, štap Okuma Salina 20-60 grama, uprednica Daiwa J-braid od 0,25 milimetara i predvez SG fluorocarbon od 0,40 milimetara. Inače s ovakvim priborom i varalicama lovim panulanjem tokom punog mjeseca. Tako je bilo i ovoga puta…S Molata nam se javio Marin Bosiljevac koji uspješno lovi velike lignje varlicama koje sam izrađuje. Evo što nam je Marin ispričao o jednom od svojih posljednjih ulova.


– Varalice izrađujem sam jer su mi se takvi modeli pokazali najlovnijima na terenima na kojima lovim. To su home-made varalice dužine petnaest centimetara, slično kao Rapala u raznim dekorima – priča nam Marin.

– Pribor kojim panulam je jednostavan. To je rola Penn Fierce 4000, štap Okuma Salina 20-60 grama, uprednica Daiwa J-braid od 0,25 milimetara i predvez SG fluorocarbon od 0,40 milimetara – nastavlja Marin svoju priču.– Inače s ovakvim priborom i varalicama lovim panulanjem tokom punog mjeseca. Tako je bilo i ovoga puta. Lovio sam uz južnu stranu Molata sa skosavicom u zeleno-crvenom dekoru i ulovio ovu ljepoticu za koju se kasnije na vagi ispostavilo da je bila teška 1,75 kilograma. Isplatilo se isploviti i malo smrznuti, zar ne? – ispričao nam je Marin Bosiljevac.