IVAN RADOVAC

Swim Squid je varalica s kojom nema promašaja. Već nakon par okretaja ručice na roli, riba od 5 kilograma je napala varalicu!

Boris Bulić

Provjeravam kurenat kako nosi te se namještam ispred jata ribe da me kurenat nanese baš preko njih u trenutku kad moja varalica potone u lovnu zonu. Čim je lignja dodirnula dno počinjem s povlačenjem prema gore i već nakon tri okreta role imam lijepu ribu na štapu.Još jednom nam se javio Ivan Radovac. Ovoga puta osvjedočen u lovnost varalice koju je dugo mjerkao i na nju gledao sumnjičavo.


– Nakon što sam se i sam uvjerio da silikonske varalice od SavageGeara, a naročito Swim Squid daju lijepu ribu na vrlo jednostavan način, odlučio sam se pokušati probati odraditi još jedan ribolov. Bez puno mudrolije, lignju je dovoljno spustiti na dno i rolom vući prema gore te opet spuštati na dno i tako ponavljati radnju dok smo na poziciji za lov – priča nam Ivan.


– Odlučujem se na ponovni ribolov s istom varalicom samo u drugom dekoru i s malim preinakama oko udica. Kroz glavu provlačim assist udice veličine 1/0, a u tijelo stavljam 5/0 udicu koju split-rigom spajam s jig glavom nastavlja Ivan svoju priču.
– Dolazim na poziciju na kojoj je dubina 98 metara te na njoj uočavam lijepe crte na sonderu koje bi mogle ukazivat na krunaše. Provjeravam kurenat kako nosi te se namještam ispred jata ribe da da me kurenat nanese baš preko njih u trenutku kad moja varalica potone u lovnu zonu. Čim je lignja dodirnula dno počinjem s povlačenjem prema gore i već nakon tri okreta role imam lijepu ribu na štapu. Nakon što sam izvadio ribu vani pokušam opet, i opet, dosta puta al’ nikako da ih pogodim jer kurenat svaki puta odnese lignju negdje sa strane. Nakon dosta pokušaja lignja napokon dospijeva među jato i već nakon dva okreta role imam ribu na štapu, a zatim i u brodu.Dakle, u kratkom roku dvije ribe, jedna od 4,5,a  druga od 5 kilograma! Iz ovog iskustva mogu potvrdit da je pravilnim plasiranjem ove varalice ulov zagarantiran – ispričao nam je Ivan Radovac.