ZUBATAC NA SLIJEPO

Srđan Botica: Dok sam opremao drugi štap, car je na zoku spuštenu na 63 metra bubnuo onako, momački!

Boris Bulić

Ne love se svaki dan carevi od skoro osam kila, pogotovo ne na ovakav načinSrđan Botica je jedan od rijetkih ribolovaca koji se može pohvaliti da je ulovio zubaca dok je štapu bio okrenut leđima. I koliko god u ribolovu bio spretan i sretan, toliko je na riječima bio škrt, što i ne čudi jer djela često, a u ovom slučaju svakako, govore više od najbolje sročene priče. Ipak, uspjeli smo izvući nešto informacija.


Pao je na naješkanu zoku od 260 grama


– A ljudi moji, nema se tu što puno pričati. Došli smo na našu omiljenu poštu uz Pelješac i dok sam na drugom štapu montirao Xipija, bubnuo je momački. Iako je rola bila poprilično stegnuta izvuk’o je par metara upredenice. Štap je bio MW Ocean Hunter 150-300 grama, rola Okuma Azores Blue 5500, zoka 260 grama, a ješka krepani oliganj. Udarac je bio skoro u totalnoj oseki na dubini od 63 metra. A borba… Pa za dvi i po minute je bio u barci i to je to. E, da… Bio je težak 7,87 kila – u manje od minute nam je Srđan ispričao sve o tom ulovu.


Naravno da nije bio jedan i naravno da su završili ovako


Inače je Srđan s ostatkom svoje genijalne ekipe krajem prošle godine pokrenuo Facebook i Instagram grupu ‘Mocaisina fishing’ koju sa velikim zanimanjem prati cijela hrpa zaljubljenika u najluđe ribolovne poduhvate. Što reći nego veliko bravo u očekivanju još većeg i neobičnijeg ulova.