DAVOR HABULIN

Spinning šaruna je poput kokica. Što ih više lovite to ih još više želite loviti

Boris Bulić

Lokacija za šarune je osvijetljena staza uz hotel gdje dubina mora kreće od 6 pa do 10 metara. To je naprosto odlična pozicija za ribolov šaruna. Prvu večer je bilo dosta slabo nekih par komada, ali zato u subotu ujutro čak 20 komada.Davor Habulin je eger i spinner a to znači da na moru provodi svaki slobodni trenutak loveći i testirajući nove modele kombinirajući ih s poznati i nepoznatim tehnikama. Ovoga su mu se puta na meti našli šaruni. Evo što nam je Davor ispričao o tom svom ribolovnom doživljaju:


– Kada sam došao u petak na more u Selce, prvo sam mislio loviti samo lignje, ali pošto mi je prijatelj rekao da su počeli šaruni odmah sam uzeo ultralight opremu i išao sam probati loviti šarune. Pribor je jednostavan. Štap Shimano Soare XR S610 l-S, rola Daiwa Exist 2000 d-p, špaga Varivas Finesse Saltwater 0,04 milimetara, kopča BKK size #000, a varalica Keiteck Easy Shiner Shad Impact 2″ 5 centimetra – priča nam Davor.

– Lokacija za šarune je osvijetljena staza uz hotel gdje dubina mora kreće od 6 pa do 10 metara. To je naprosto odlična pozicija za ribolov šaruna.


Prvu večer je bilo dosta slabo nekih par komada, ali zato u subotu ujutro čak 20 komada. Od 5 do 6 sati su bili jako aktivni – nastavlja Davor svoju priču.– Inače šarune lovim na Keiteck Easy Shiner 2″ 5 centimetara silikonca, ali ovaj put sam forsirao ‘noaction’ silikonce, isto Keiteck Shad Impact 2″ 5 centimetra.
To su silikonci koji nemaju rep nego završavaju ravno i mora ih se twichati da bi se dobila željena akcija. U subotu navečer sam ulovio još deset komada, te u nedjelju ujutro još 20. Znači, ukratko, vikend je bio jako uspješan.I da, cijelo vrijeme mi je nešto cvikalo silikonce, taman do jig glave, i tako pililo živce, više zato što nisam znao što je nego što am ostajao bez silikonaca.


No na kraju, kad sam ulovio dvije ušate otkrio sam i tu tajnu, našao sam krivca.


Šaruni općenito dobro rade u zadnje vrijeme.


Imam i video na YouTube malo o opremi za spin na šaruna koji možete vidjeti na linku https://youtu.be/XE2LSpUgEas.


Uživajte i lovite šarune, ali u more vraćajte one male. Rogi! – ispričao nam je Davor Habulin.