GORAN NADAREVIĆ

Spinnerska iskustva. Rapalina barakuda od 15 centimetara je hit ove godine

Boris Bulić

Do proljeća je bura je najidealniji sjeveroistočni vjetar, naravno, ako nije prejaka. Plimu i oseku pratim, naravno, ali ne uvijek. Od tehnika koristim i volim najviše twich s kojim postižem najbolje rezultate premda rado koristim i ostale spinerske tehnike, no to najviše zavisi od korištene varalice.Iz Cetinja nam se javio Goran Nadarević koji je u posljednje vrijeme uspio ostvariti kvalitetne spinerske ulove. Neka od svojih spinnerskih iskustava je odlučio podijeliti i s nama, a evo što nam je rekao o tome:


– Lovim uglavnom od ušća Bojane do Luštice no u zadnje se vrijeme se baziram na Rt Platamune, odnosno na plažu Ploče.


A nakon toga lovište pomičem prema poštama kao što su Rt Luštica, Krimovice, Zagora zaliv Trašte i Bigova – priča nam Goran.
– Vrijeme nešto ne biram. Idem kad sam slobodan od posla, premda volim, kako mi kažemo, mutljavinu od vremena i neke umjerene valove.


Do proljeća je bura je najidealniji sjeveroistočni vjetar, naravno, ako nije prejaka.


Plimu i oseku pratim, naravno, ali ne uvijek. Od tehnika koristim i volim najviše twich s kojim postižem najbolje rezultate premda rado koristim i ostale spinerske tehnike, no to najviše zavisi od korištene varalice.


Često lovim i shore jigging tehnikom s jigovima od 60 do 100 grama, ali i to zavisi od stanja mora, pa tako jigging više koristim kad je more nemirno – nastavlja Goran svoju priču.


– A ovaj zadnji ulov škarama od prije par dana je ostvaren u zoru, u razmaku od 10 minuta. Bilo je i par skidanja, ali je to jutro bilo neuobičajeno lovno, da li zbog pune mjesečine ili se jednostavno potrefilo, ‘ko zna…


Lovio sam štapom Technium 21-56 grama, mašinicom Rarenium 4000 dok je varalica bila ovogodišnji hit, Rapala od 15 centimetara u dekoru barakude.


Usput, većina ulova na fotografijama je ostvareno baš s ovom varalicom – ispričao nam je Goran Nadarević.