DANIJEL SAKOMAN

Slučajno preživio – Lovio ribu pa mu grom spalio štap!

Boris Bulić

A onda je počelo nevrijeme. Posvuda je sijevalo i grmilo, Pošto smo bili na praktički pustom otoku, nije bilo baš ugodno gledati kako munje paraju nebo i udaraju na dvadesetak metara od kuće. Tom osjećaju nelagode je svakako doprinosila činjenica da nigdje nije bilo nikakvog gromobrana…Veli Pržnjak je otočić u Lastovskom kanalu, udaljen od Korčule tek 1470 metara. I tu na rubu Velog Pržnjaka je Danijel Sakoman samo čudom ostao živ. Evo što nam je Danijel ispričao o tome:


– Lovio sam ribu na klasičnu fermu. Moj omiljeni štap Ugly Stik je bio na tripodu čekajući potez kakve komarče. Bilo je podne ali i dosta oblačno tako da je ulov ipak bio izgledan – priča nam Danijel.


– A onda je počelo nevrijeme. Posvuda je sijevalo i grmilo, Pošto smo bili na praktički pustom otoku, nije bilo baš ugodno gledati kako munje paraju nebo i udaraju na dvadesetak metara od kuće. Tom osjećaju nelagode je svakako doprinosila činjenica da nigdje nije bilo nikakvog gromobrana – nastavlja Danijel.
– A onda je u jednom trenutku puknula munja jako blizu. Svi smo se scimali i pogledali prema moru od kud se vidio crni dim. Odmah sam znao da nešto debelo ne štima. A kad sam se nagnuo pogledat prema mulu imao sam što i vidjeti. Od mog četiri metarskog štapa ostalo je samo pola metra dok je ostatak, potpuno spaljen završio u moru. A posebno je zanimljivo da sam u trenutku udara bio tek šest metara daleko od štapa i da nisam baš ništa osjetio – ispričao nam je sretni Danijel Sakoman.