GORAN STUDAK

Rijedak ulov – na petnaest metara dubine nastrijelio grdobinu od čak 9,3 kilograma

Boris Bulić

Radim šulju na nekih 15-ak metara, kad odjednom neka neobična silueta leži stopljena na obrasloj stijeni. Malo bolje pogledam i uočavam cijeli njezin oblik, teksturu i divim se njenoj savršenoj kamuflaži. Pomislim, šteta što nisam uzeo kameru…Iz Šibenika nam se javio Goran Studak, ribolovac koji svoju lovinu traži tako ronjenjem. I premda je podvodni ribolov kao ribolovna tehnika ispunjen brojnim opasnostima, ponekad i sami ulovi nose dodatnu dozu rizika. A Goran je u jednom od svojih posljednjih podvodnih ribolova imao susret s uistinu impresivnom ribom. Evo što nam je Goran rekao o tom susretu:


– Lijep, sunčan dan. More na površini mirno i zamućeno od bujanja podmorskog života. Temperatura mora 16°C, a struja jaka, tipično proljeće – priča nam Goran.


– Radim šulju na nekih 15-ak metara, kad odjednom neka neobična silueta leži stopljena na obrasloj stijeni. Malo bolje pogledam i uočavam cijeli njezin oblik, teksturu i divim se njenoj savršenoj kamuflaži. Pomislim, šteta što nisam uzeo kameru – nastavlja Goran svoju priču.

– Rijetkost je vidjeti takav prizor. Budući da ta riba inače obitava na većim dubinama i nama podvodnim ribolovcima uglavnom nije dostupna kao lovina ne smijem propustiti priliku. Ništa mi drugo ne preostaje nego dobro naciljati. Krivi pogodak bi mogao rezultirati nepotrebnim ranjavanjem i gubitkom lovine što nikako ne bih želio da se dogodi.


Obuzdavam emocije i ispaljujem precizni hitac. Trenutno nakon pogotka grabim strijelu koja se počela žestoko savijati od njezine snage i otpora, te tako ushićen i staložen u isto vrijeme, izranjam na površinu. Vauuu, koja mrcina!!! Grdobina mrkulja od 9,3 kilograma!!! – ispričao nam je Goran Studak.