RAJKO BOJANOVIĆ

Ribolovna sreća – Lovio hobotnice pa ulovio sipu od 1,5 kilograma!

Boris Bulić

Dubina je bila nekih 7 do 8 metara kad sam naišao na nju. A sad je njihovo vrijeme kad prilaze kraju. Stajala je neposredno iznad dna, baš u onoj svojoj pozi neposredno pred bijeg. Znao sam, ako napravim makar jedan pogrešan pokret, izgubiću je…Cijela obitelj Bojanović je ribolovno orijentirana i ribu suvereno love svim raspoloživim tehnikama s tim da je jedan od Bojanovića malo aktivniji pod površinom. U jednom od svojih posljednjih urona Rajko Bojanović je uspio ostvariti uistinu lijep ulov kojem su se svi ukućani baš obradovali jer je crni rižot delicija koja se ne propušta. Evo što nam je Rajko isoričao o tom svom doživljaju:


– Ma nema se tu što puno pričati. Ronio sam u potrazi za hobotnicama i da vam pravo kažem, nisam se nešto proslavio toga dana. Bilo je nešto ulova, ali manje od onoga što sam želio i očekivao – priča nam Rajko.


– Nisam ronio daleko, tu ispred Budve, oko Ostrva svetog Nikole. Dubina je bila nekih 7 do 8 metara kad sam naišao na nju. A sad je njihovo vrijeme kad prilaze kraju. Stajala je neposredno iznad dna, baš u onoj svojoj pozi neposredno pred bijeg.

Znao sam, ako napravim makar jedan pogrešan pokret, izgubiću je.


Ne okrećući tijelo smo sam diskretno usmjerio strijelu svoje puške Pathos 90 i povukao oroz.


Hitac je bio što bi rekli ‘u sridu’!


Naravno da je zacrnila sve oko sebe, ali je bila na strijeli što je najbitnije.


I kada sam je bacio na vagu, ispalo je da je bila teška 1,5 kilograma. Biće dosta za ručak – ispričao nam je Rajko Bojanović.