TONI PAŠETA

Riba iz gušta za gušt! Poslije ručka povukao panulu pa izvukao gofa za večeru

Boris Bulić

Spustija san živu lignju na nekih 45 metara dubine i polako je vuka po rubu kulfa. Taman posli ručka, onako za gušte. I onda je udrija, brzo i bez najave. Čak ni lignja nije stigla zašijati.Sa Dugog Otoka, točnije iz mjesta Sali, nam se javio Toni Pašeta koji je kao i većina uspješnih ribolovaca škrt na riječima tako da njegova priča i nije baš duga. No riba koju je ulovio je bila sasvim dovoljne dužine za gušt. Evo što nam je Toni rekao o svom ulovu:


– Nema tu neke velike priče. Pribor koji sam koristija u ovom ribolovu je bija štap Tubertini Vitality, multiplikator Master Jigging, upredenica Multicolor 0.42, predvez FC Seaguar 0,52, a udice Owner 7/0 – priča nam Toni.


– Spustija san živu lignju na nekih 45 metara dubine i polako je vuka po rubu kulfa. Taman posli ručka, onako za gušte. I onda je udrija, brzo i bez najave. Čak ni lignja nije stigla zašijati.
Borba je potrajala, a možda nekih pet minuta kad je na površinu izaša gof od 7,80 kila. Baš kako sam reka, riba za gušt i na štapu i na gradelama – ispričao nam je Toni Pašeta.