EDO BODROŽIĆ SELAK

Recept za uspjeh. Kombinirao silikonca i crva pa nasukao podlanicu od 4,2 kilograma

Boris Bulić

I ubrzo nakon što sam zabacio najlon je krenuo. Pustio sam da odvuče desetak metara i tek onda udario kontru. Odmah sam osjetio da je na udici dobar komad. Otpustio sam malo kočnicu na roli jer mi je predvez bio ipak malo tanji, 0,28 milimetara i borba je počela...Iz Zadra nam se još jednom javio Edo Bodrožić Selak, i ovoga puta s kapitalnim ulovom kakav bi mnogi ribolovci sigurno poželjeli ostvariti. A ulov je poseban i po tome što je ostvaren neobičnom kombinacijom ješki. Evo što nam je Edo ispričao o tom svom ulovu:


– Lovili smo s mosta brancine jer ih se baš puno pojavilo. Naravno, tehnika je bila spinning, a  varalice su bile silikonci na koje brancini inače jako dobro reagiraju. Pa iako je ulov skoro pa bio zagarantiran, za svaki slučaj smo ponijeli i crva – priča nam Edo.


– I premda su brancini lijepo pratili varalice, nijedan se nije htio baciti kako treba.
Zato sam nakon nekoliko pokušaja na silikonca nadjenuo crva, i to popriličan komad, pa što bude neka bude.


Štap je bio Quantum dug 2,80 metara, rola Balzer Scooper L30, osnovni najlon Ion Power V-Max  0,30 milimetara, a predvez također bio Ion Power, samo malo tanji, 028 milimetara – nastavlja Edo svoju priču.


– I ubrzo nakon što sam zabacio najlon je krenuo. Pustio sam da odvuče desetak metara i tek onda udario kontru.


Odmah sam osjetio da je na udici dobar komad.


Otpustio sam malo kočnicu na roli jer mi je predvez bio ipak malo tanji i borba je počela.


Tako sam tek nakon desetak minuta kalkuliranja, privlačenja i popuštanja uspio vidjeti da na udici imam poprilično veliku podlanicu.


Dovukao sam je polako do kraja, a prijatelj ju je dočekao u sak.


A kad smo je izvukli bili smo malo u čudu kolika je. Vaga je pokazala 4,20 kilograma, a što se baš i ne viđa svakog dana – ispričao nam je Edo Bodrožić Selak.