VLADIMIR SERATLIĆ

Podmetačem nasukao cipla! Kad neće na udicu, hoće na alternativu!

Boris Bulić

Neće na udicu…Pade mi napamet meredov. Pustim štap i trk do auta. Usput ga rasklopim i razvučem i nazad do ponte. A tamo ostala samo jedna skakavica. Vrti se ukrug ka da je p'jana. Poklopim je meredovom i evo je vanka!Da i gotovo potpuno beznadan ribolov može završiti uspješno, i to na vrlo neočekivan način, dokaz je ulov cipla Vladimira Seratlića iz Herceg Novog.


– Fjakav dan. Bonaca, vruće, pred kišu…Sa ortakom sam krenuo na pontu, na ušate i salpe. To je u Sutomore, na malu pontu đe se barke vade. Gužva od naroda i barki je bila tolika da smo otišli na seke, a tamo opet ništa. Aj’d opet nazad na pontu i opet ništa… Dan užasan – priča nam Vladimir kako je toga dana gubio živce.


Cipal je bio dug 41,5 centimetara


– Pri dnu se motalo jato skakavica, ali nič ne udara. Ortak izgubio živce, spakovao se i pošao. A ni moji živci nisu od čelika. Već je bilo osam uveče pa sam i ja polako krenuo doma kad desno, uz pontu tri skakavice se opušteno vrte na deset cenata od površine u plitkom moru, ne više od metar i po.
Na brzinu montiram malo leba na štap i motam im pred nos. Ma ni da primirišu. I dalje se opušteno vrte oko ponte. Pade mi napamet meredov. Pustim štap i trk do auta. Usput ga rasklopim i razvučem i nazad do ponte.


Vaga je rekla 0,365 kg


A tamo ostala samo jedna skakavica. Vrti se ukrug ka da je p’jana. Poklopim je meredovom i evo je vanka! One dvije mi odoše, ali za takav fjakav dan, dobro je i ovo… – ispričao nam je Vladimir svoj ribolovni doživljaj.