KEMAL BAJRIĆ

Plovak na moru. Bolognese tehnikom se love pravi cipli – oštrice

Boris Bulić

Često se dogodi da se unatoč prihranjivanje ipak ništa ne javi nego tek nakon sat vremena. Tako je bilo i u ovom ribolovu kada je tek tada pao prvi griz i bio je cipal-oštrica.Iz Zagreba nam se javio Kemal Bajrić, ribolovac koji svoje ribolovne strasti gas ljeti, naravno, na moru, točnije u Šibeniku. Kemal svoje ribe lovi brojnim tehnikama od koji su mu spinning i bolognese najdraže. Evo što nam je Kemal reko o svojim ribolovnim pristupima i uspjesima:


– Ribolov je nešto što oplemenjuje čovjeka. Ne postoji neposredniji kontakt s prirodom i morem od toga. Da bi ribolovac bio uspješan najprije mora shvatiti kako more i život u moru dišu nakon čega sve postaje jednostavno – priča nam Kemal.

– Većina mojih ulova je ostvarena na bolognese, a nešto i na feeder tehniku, te spinnigom.


A kad lovim na bolognese tada koristim štap Bolo Tubertini od 5 metara, level 0-30 grama, rolu Ryobi Zauber HP 2000 na kojoj je osnovni najlon Trabucco od 0,20 milimetara uz SavageGear Semi Soft predvez promjera 0,17 milimetara – nastavlja Kemal svoju priču.


– Ciple sa fotografija sam lovio u principu od 21:30 pa do pola noći.


Često se dogodi da se unatoč prihranjivanje ipak ništa ne javi nego tek nakon sat vremena.Tako je bilo i u ovom ribolovu kada je tek tada pao prvi griz i bio je cipal-oštrica.


Znao sam da oprezno grizu i da su u jatu pa sam ulovio još tri komada, uz par fulanja i jedno trganje predveza.


Naravno, ponekad se posreći pa osim cipla padne i koja kraljica što je pak poseban užitak – ispričao nam je Kemal Bajrić.