NIKOLA RAKOVIĆ

Panula u plitkom – U tri metra mora nasukao licu od 26,8 kilograma!

Boris Bulić

I premda je borba trajala nekih desetak minuta, riba zapravo nije imala nikakve šanse. Provjereni pribor u iskustvo su bili na mojoj straniOko Ulcinja se lice, po svemu sudeći love samo tako. Ovoga nam se puta javio Nikola Raković.


– Ovo je doba godine kada su ovakva iznenađenja vrlo česta. Naravno, bi se ulovilo treba biti na moru i loviti. Najgore je sjediti kući, tada se ništa uloviti neće – priča nam Nikola.


– Izašao sam loviti na pendulu. Koristio sam štap Rapture Sniper Blue Fin, mašinicu Stella 20000 SW,  konac 80lb Power Pro i silikonska varalicu dužine 20 centimetara.
Pendulu sam vukao u plitkom moru, na svega tri metra dubine kad je udarila. Odmah sam zna da je prava – nastavlja Nikola svoju priču.– I premda je borba trajala nekih desetak minuta, riba zapravo nije imala nikakve šanse. Provjereni pribor u iskustvo su bili na mojoj strani. Nakon tih desetak minuta borbe lica se toliko izmorila da smo je prihvatili rukom. A kad smo je na kraju izvagali, ustanovili smo da je bila teška 26,8 kilograma – ispričao nam je zadovoljni Nikola Raković.