DEJAN BOJANOVIĆ

Panula iz snova – lovio trupce i luceve, a ulovio iglana!

Boris Bulić

I odjednom, potpuno neočekivano – Pljas! Vidim, veća je riba, ali ni prva ni zadnja. Sad da je bilo neke ogromne borbe i nije, ali jedno pola sata drž-ne daj, bilo je. I kad sam je dovukao do broda vidim da je iglan. Nije toliko čest tako da mi je bilo baš drago…Iz Podgorice nam se ponovo javio Dejan Bojanović koji je panulajući plavu ribu ispred Budve ostvario pravi modri ulov. Evo što na je Dejan ispričao o tom događaju.


– Bilo je puno aktivnosti na moru tih dana. Galebova na moru baš puno. Lovili smo one trupce, luceve… Par dana za redom. Uletile su i neke lampuge. U njih tri je bilo skoro devet kila. A i voligom smo ulovili dosta toga kad tuna satjera gore ribu u loptu – priča nam Dejan

– A toga smo dana lovili nad 50 metara dubine, pendulom. Imao sam neki novi štap SPRO CW 30 grama, a varalica je bila DUO Gavun. A posebno je zanimljivo što je sve to išlo na tanko, na samo 0,25 fluo od Trabucca – nastavlja Dejan svoju priču.– I odjednom, potpuno neočekivano – Pljas! Vidim, veća je riba, ali ni prva ni zadnja. Sad da je bilo neke ogromne borbe i nije, ali jedno pola sata drž-ne daj, bilo je. I kad sam je dovukao do broda vidim da je iglan. Nije toliko čest tako da mi je bilo baš drago. A kad smo ribu pokušali ubaciti u brod na trenutak je bilo baš gadno. Zamalo nije iskidalo ovoga mlađega moga… Nema neki kljun, ali svejedno, jaka je to riba. Ovaj je bio težak ravno 18 kila – ispričao nam je Dejan Bojanović.