EDVIN ŽIGANTE

Ovako se lovi riba! Ugor od 5 kilograma kod pristaništa Brestova nasukan samo podmetačem!

Boris Bulić

Uloviti ugora samo podmetačem, pothvat je koji se čini nemogućim, no vrijedilo je pokušati jer se na kraju ispostavilo da je ipak moguće.Edvin Žigante je ribolovac koji jako puno vremena provodi na moru. A kad je netko na moru toliko koliko je Edvin, tada se svašta i vidi i doživi.


Tako je prije nekoliko dana Edvin, u blizini trajektnog pristaništa Brestova, uspio ostvariti ulov koji se i ne ostvaruje baš svakog dana.


No sam ulov i nije zapravo toliko neobičan koliko način na koji je ostvaren.


Edvinov ugor je težio 5 kilograma
Dakle, Edvin je u društvu prijatelja lovio lignje s kraja, nažalost, bez uspjeha zbog čega su prešli na drugu tehniku, Pokušavali su á volo loviti šarune i ušate. No nakon nekog vremena su se iznenadili kada su ugledali na površini uza sam mul sipu za kojom se digao ugor. Ne obazirući se na ribolovce ugor se za sipom nastavio kretati uz rub mula.


Naravno da je Edvin iskoristio tu jedinstvenu priliku i postavio podmetač na metar ispred njega tako da je pohlepni ugor sam ušao u podmetač. Nažalost zbog njegove veličine i snage podmetač je potpuno stradao, ali je ugor na kraju ipak završio na suhom, a sutradan i na stolu za ručak, po domaći na brudet.


Podmetač je stradao ali je zato ugor završio na suhom