TONI KRŠULOVIĆ

Ovakav se ulov ne viđa svaki dan. U sedam metara mora nastrijelio licu od 18 kilograma

Boris Bulić

Odradio sam nekoliko čeka i gledao kako ne samo sitna nego i dobra riba prolazi oko mene, no ja sam strpljivo čekao. I u jednom trenu, u svega sedam metara mora, pojavila se. Praktički mi je došla na strelu ful, ali se sve zbilo u djeliću sekunde. Kad sam je postao svjestan strela je već bila u njoj. Borba kao i svaki puta, živčana, snažna i ispunjena adrenalinom…Mnogi ove tople dane koriste za kupanje, ali ne i Zadranin Toni Kršulović koji svoju lovinu traži roneći. Još jednom nam se javio, naravno, i ovoga puta s kapitalnim ulovom koji se ne ostvaruje baš svakoga dana. Evo što nam je Toni ispričao o ovom svom doživljaju:


– Mnogi ove tople dane koriste u najvećoj mjeri za kupanje, no za mene je ovo doba vrijeme velikih izazov. U moru mogu provesti puno više vremena i tako pretražiti puno veće područje – priča nam Toni.


– A ono što mi je posebno zanimljivo je činjenica da velike lice prilaze kraju. To je ono što sam jako dugo čekao i evo, dočekao.
Bio je to samo još jedan standardni radni dan. Ronio sam u Zadarskom kanalu u koji i ne idem toliko često jer je za moj ukus previše brodova u igri. Unatoč signalnoj plutači, propele prolaze opasno preblizu.


No kako sam rekao, ovo je bio izazov. Bio sam na jednoj pošti za koju sam čekao pravu temperaturu mora. Odradio sam nekoliko čeka i gledao kako ne samo sitna nego i dobra riba prolazi oko mene, no ja sam strpljivo čekao – nastavlja Toni svoju priču.– I u jednom trenu, u svega sedam metara mora, pojavila se. Praktički mi je došla na strelu ful, ali se sve zbilo u djeliću sekunde. Kad sam je postao svjestan strela je već bila u njoj. Borba kao i svaki puta. Živčano, snažno i ispunjeno adrenalinom do bola.


Na kraju je uspješno privlačim, skraćujem joj muke i polako s njom vani. A kad sam je stavio na vagu i vidio da ima 18 kila nisam mogao skriti zadovoljstvo. I tako opijen uspjehom sam samo napravio par slika ribe jer je selfie s tolikom ribom nemoguće odraditi, a poslije, kad sam došao doma, sam se jednostavno zaboravio slikati – ispričao nam je Toni Kršulović.