IVAN RASPOVIĆ

Otkrivena tajna ribolovnog uspjeha: Uz ovu tehniku padaju i najveći brancini

Boris Bulić

Predvodnik jata je bio najveći. Kad sam ga ugledao skamenio sam se da me se skuži, baš kako me je Martino učio. Tako je to jato lagano prilazilo k meni pa sam naciljao i jednim ga hitcem u predjelu vrata, odmah iza glave, paralizirao.Iz Zadra nam se javio Ivan Raspović, mladi ribolovac s poprilično bogatim ribolovnim stažom ispunjenim brojnim odličjima i postignućima osvojenima na sportskoribolovnim natjecanjima. No ovoga je puta Ivan zamijenio štap s puškom i zaronio pod površinu. Evo što nam je Ivan ispričao o tome:


– Ulov se dogodio u popodnevnim satima u Velebitskom Kanalu: Lovio sam na čeku podvodnom puškom Legolas koju mi je posudio Martino Čulina – Sokol. Moram naglasiti da sam koristio savjete sa tečaja na koji sam išao kod Martina. To je bila škola podvodnog ribolova Sokol – priča nam Ivan.

–  Brancin je došao u jatu od pet komada. Ovaj je predvodio jato i bio je najveći. Kad sam ga ugledao skamenio sam se da me se skuži, baš kako me je Martino učio.


Tako je to jato lagano prilazilo k meni pa sam naciljao i jednim ga hitcem u predjelu vrata, odmah iza glave, paralizirao. A kad sam ga vidio na strijeli brzo sam krenuo prema njemu da bih mu skratio muke.


I tu mom veselju nije bilo kraja je mi je to bio najveći primjerak brancina u životu od čak 2,790 kilograma. Toga sam dana ulovio još nekoliko lijepih riba,  ali mi je ovaj brancin ipak bio poseban – ispričao nam je Ivan Raspović.