ANTE BURA

Ostima po kostima: Šetajući rivom naišao na brancina pa ga nasukao ostima

Boris Bulić

Ja i prijatelj smo šetali obalom Prokljanskog jezera i vidili tri brancina. Dva su bila preko kila, a ja san ubia ovog od 90 deka jer je bia najbliži. Kad san ga pogodia ispa je s ostiju, ali sva srića smo imali još jedne osti…Iz Šibenika nam se javio dvanaestogodišnji Ante Bura koji je svoje prve ribolovne korake davno napravio, a nove utire ostima. Evo što nam je mali Ante ispričao o svom posljednjem ribolovnom doživljaju:


– Imam 12 godina, zovem se Ante, a prijatelj mi se zove Duje. Živim u Šibeniku i bavim se ribolovom. Najčešće idem sa didom i tatom zimi, ali i s jeseni i na proljeće na mriže. I zimi lovim sipe na skosavicu sa broda s didom i bratom – priča nam Ante.


– Ljeti tatu pratim dok on lovi s puškom, bacam vrše s tatom i idemo na palangare. Nekada kad ne znam šta da radim uzmem štap i idem loviti s kraja na varalicu brancine. Nikada nisam uhvatio ribu na štap, ali mi je jako zanimljivo – nastavlja Ante svoju priču.

– A ovoga sam brancina ubia ostima u 11 sati ujutro. Ja i prijatelj smo šetali obalom Prokljanskog jezera i vidili tri brancina. Dva su bila preko kila, a ja san ubia ovog od 90 deka jer je bia najbliži. Kad san ga pogodia ispa je s ostiju, ali sva srića smo imali još jedne osti pa smo ga pogodili još jedan put i tako ga na kraju izvukli. Inače je ovo moja prva riba ulovljena ostima… ispričao nam je Ante Bura.