DAJAN PAMIĆ

Ni noćna studen mu ne može ništa! Sa zaleđenim provodnicima ulovio tri brancina

Boris Bulić

To je bio dosta težak i zahtjevan ribolov na početku godine s brancinima koji su primali na samom dnu i gdje se doslovno svakoj ribi treba silikon servirati pravo 'na glavu'. A situaciju nije olakšavala ni izrazito hladna noć koja je stalno ledila vodu na vodilicama…Iz Žminja nam se javio Dajan Pamić kojeg ni zaleđeni provodnici nisu omeli u ostvarivanju ulova kakvog mnogi ribolovci samo sanjaju. Evo što nam je Dajan o svom noćnom ribolovu u Plominu ispričao:


– Nedavno sam se, nakon duže pauze, napokon posvetio brancinima na pravi način, kao što sam to radio i prije.


Kao i uvijek, dobar plan je pola posla. Ciljam kasnu večernju plimu koja je bila oko 2 ujutro – priča nam Dajan.
– Došao sam na poziciju oko deset uveče i lagano počeo kotrljati Sakurinog Slit Shada od 100 milimetara na 10 gramskoj jig glavi po samom dnu. Za ovo doba godine je Slit pravi ubojica, pogotovo u pepermint dekoru ako je voda mutna. Za nekih sat vremena dobivam prvi udarac, kontriram ribu i nakon kraćeg drila prvi brancin je u podmetaču. Lijepa riba od skoro 3 kilograma koja je, sudeći po ožiljku na leđima, nekom ispala sa harpuna podvodne puške nekoliko dana ranije – nastavlja Dajan svoju priču.– Idući udarac je uslijedio tek iza ponoći, ponovno na samom dnu. Brancin od oko 1,5 kilogram je školski spakirao Slit Shada.


Ribolov zaključujem sa još jednim brancinom od pola kilograma.Dosta težak i zahtjevan ribolov na početku godine s brancinima koji su primali na samom dnu i gdje se doslovno svakoj ribi treba silikon servirati pravo ‘na glavu’.


Situaciju nije olakšavala ni izrazito hladna noć koja je stalno ledila vodu na vodilicama. Inače sam od opreme koristio štap Sakura Ionizer, rolu Shimano Stradic 3000 FL, upredenicu Sakura Glide 12x 0.14 mm, predvez FC Sunset RS 0.28 mm te varalicu Sakura Slit Shad 100 mm u pepermint dekoru – ispričao nam je Dajan Pamić.