ZVONIMIR POPOVIĆ

Nesvakidašnji ulov kod Splita. Na 80 metara dubine jigao kovače pa ulovio lignju

Boris Bulić

I kad me kurenat odnio deseta metara dalje od pozicije gdje se jato nalazi osjetio sam nešto na štapu. Nije to bio konkretan udarac već samo otežanje. Zbog otežanja bez cimanja i borbe uopće nisam imao predodžbu što sam ulovio na tih osamdesetak metara…Iz Splita nam se javio Zvonimir Popović sa nesvakidašnjim ulovom. Premda je tehnika bila jigerska, na udicama je završila lovina koja, premda nije bila ciljana, ipak izvlači osmjeh na lice. Evo što nam je Zvonimir ispričao o tom svom ribolovnom doživljaju.


– Ma nema se tu što puno pričati. Jigao sam šampjere na rubu jednog braka. Ogromna masa sitne ribe je bila prisutna. Od dna pa sve otprilike do 20 metara od dna. Kurenat je mene, a samim time i jigg lagano nosio kroz to jato sitne ribe. Mislim da su bile bukve – priča nam Zvonimir.


– I kad me kurenat odnio deseta metara dalje od pozicije gdje se jato nalazi osjetio sam nešto na štapu. Nije to bio konkretan udarac već samo otežanje. Zbog otežanja bez cimanja i borbe uopće nisam imao predodžbu što sam ulovio na tih osamdesetak metara. I zamislite moje čuđenje kad sam pod brod izvukao lignji. Još je čudnije bilo što se ulovila udicama za krakove i što unatoč nimalo delikatnom izvlačenju sa 80 i nešto metara dubine nije ispala – ispričao nam je Zvonimir Popović.