TONI KRŠULOVIĆ

Na 22 metra dubine ustrijelio kraljicu tešku 4 kilograma!

Boris Bulić

Čekao sam na 22 metra. Ma kao u bunaru. Ribe ni za lijek. I onda, već pri kraju raspoloživog vremena, iz bistrog mora glavurda je došla pravo na mene…Iz Zadra nam se javio Toni Kršulović s krasnim ulovom kraljice koju je ulovio svojom najdražom ribolovnom tehnikom, dubokom čekom.


– Napokon je došlo toplije vrijeme u kojem je pravi gušt roniti. Istina, vidljivost je na puno pozicija lošija zbog veće količine planktona, ali je zato nešto lakše uloviti ribu. U moru generalno ima više ribe pa nije teško, uz malo znanja i strpljenja ostvariti ulov – priča nam Toni.


– No unatoč činjenici da se more zamutilo, postoje cijela područja na kojima je još uvijek sve jako bistro i na kojima ipak treba malo više vještine da bi se ribi stavilo soli na rep. Na takvim terenima ipak najviše igra iskustvo i znanje – nastavlja Toni svoju priču.
– Ovoga sam se puta odlučio za jednu poštu koju nisam duže vremena obilazio. Velebitski kanal, paški akvatorij. Ukratko, more izdajnički bistro i unatoč suncu poprilično hladno. Dakle, nema puno razmišljanja – duboka čeka pa što bude. Ukratko, kao i inače: temeljita priprema i duboki uron. Legao sam na 22 metra i čekao. Ma kao u bunaru. Ribe ni za lijek. I onda, već pri kraju raspoloživog vremena, iz bistrog mora, glavurda je došla pravo na mene. Skužila me na cca 4 metra od vrha strijele i počela se okretati. Ni sekunde nisam oklijevao. Hitac i strijela prolazi školski kroz nju. Smiren izron i riba odmah na vagu koja kaže 4 kile.Nakon par dodatnih urona sam našao još nekoliko komada ali ne tako velikih. Ukratko, to je bio dan za guštanje – ispričao nam je Toni.